Angry Birds Türkiye'yi tanıtacak

Angry Birds Türkiye'yi tanıtacak

Ekonomi Haberleri

Tanıtma Genel Müdürü Önal, Angry Birds ve Subway Surfers oyunuyla Türkiye'yi tanıtacaklarını söyledi

Dünyada yaklaşık 500 milyon kişinin oynadığı Angry Birds oyunu artık Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, Türkiye'nin tanıtımı konusunda çağa ayak uyduran projeler geliştireceklerini belirterek "Mesela 'Angry Birds' ve 'Subway Surfers' gibi oyunları ve önemli sponsorlukları kovalıyoruz" dedi. Türkiye'nin turizm endüstrisinde 6'ncı büyük ülke olduğuna değinen Önal, "Yılda 40 milyona yakın turist ağırlıyoruz. 34 milyar doları aşkın gelirimiz var." diye konuştu. İki yıl önce 'Turkey home' adıyla global imaj kampanyasını başlattıklarını ifade eden Önal, şunları anlattı: "Sosyal medyada sürekli içerik üretiyoruz. Dünyanın bu alanı kullanan en iyi üç ülkesinden birisi olmak istiyoruz. En fazla takipçisi olan 5 ülkeden biriyiz." Amaçlarının turizmi Anadolu'ya yaymak olduğunu belirten Önal, "Akdeniz dünya turizminin merkezi. Türkiye bu coğrafyada dünya altıncısı. Çok yakın bir zamanda İtalya'yı da geçeceğiz. Şu anda rakibimiz İspanya" dedi.


GOOGLE VE YAHOO İLE İŞBİRLİĞİ YAPTIK


Türkiye tanıtımında değişimi başlattıklarını dile getiren Önal, çağa ayak uyduran projeler geliştireceklerini anlattı. Önal, şöyle konuştu: "Türkiye'yi global anlamda gösterecek, ülkeye büyük artılar kazandıracak global oyuncularla oturup tanıtım yapmayı düşünüyoruz. Bunun için yoğun bir çalışma yürütülüyor." Genel Müdür Önal, Türkiye'nin olumlu yönde tanıtımını yapmaları için 'google' başta olmak üzere, 'yahoo', 'facebook' ve 'instagram' gibi sosyal medyada dünyaca ünlü firmalarla stratejik işbirliği yaptıklarını da bildirdi.


DİJİTALDE DOĞRU İÇERİKLER OLACAK


Önal, dijital platformlarda Türkiye'yle ilgili içeriklerin doğru yer almasını sağlayacak, proje geliştireceklerini belirterek, "Böylece ülkemiz konusunda bir araştırma yapılacağı zaman bunlar ön plana çıkacak. Yani Türkiye'nin turizmi adına bir araştırma yapıldığı zaman ilk olarak bizim içerikler insanların karşısına gelecek. Kendimizin yönettiği bir mecra olmazsa, sizin adınıza yanlış bilgiler karşınıza çıkabilir. Eskiden arama motorlarında Türkiye yazıldığı zaman sürekli Yunanistan veya başka ülkeler çıkıyordu. Şu anda Türkiye'nin çıkmasını sağlayacak projeler geliştirdik" dedi.


Kaynak: Sabah

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...