Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kızgın kuş ve metro sörfçüsü bize çalışacak

Kızgın kuş ve metro sörfçüsü bize çalışacak

Ekonomi Haberleri

Milyonlarca takipçisi olan 'Angry Birds' ve 'Subway Surfers' gibi oyunların yapımcı firmalarıyla iş birliğine gidilecek.

DAMLA PEKER
Türkiye mobil oyunlar ve sosyal medya üzerinde dünyaya açılmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda dünya üzerinde yaklaşık 500 milyonu aşan mobil kullanıcısı olan oyunlarda Türk motifleri işlenecek. Önemli arama motorlarında Türkiye'nin daha ön plana çıkması ve sosyal medyada en fazla takipçisi olan ilk 3 ülke arasına girmesi sağlanacak. MİTT Moskova Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı'na gazetemize açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal iki yıl önce Türkiye'nin global imaj kampanyasını başlattıklarını belirterek, "Bunu biz 'Turkey Home' olarak belirledik. Bunu seçmemizin nedeni şu ki, Türkiye 30 medeniyete ev sahipliği yapmış bir toprak. Bir de dijital sosyal medya gibi çok kuvvetli iletişim kanalları var. Sürekli içerik üretiyoruz. Bu içerikleri de sosyal kanallarla dünyaya anlatıyoruz. Bu alanda dünyanın bu alanı kullanan en iyi üç ülkesinden birisi olmak istiyoruz. En fazla takipçisi olan 5 ülkeden biriyiz" diye konuştu. nbsp;
GOOGLE'UN TÜRKİYE ÖNCELİĞİ
Önal, 'Google' başta olmak üzere, Yahoo, Facebook ve Instagram gibi dünyaca tanınan firmalarla da stratejik iş birliği yaptıklarını ifade ederek şöyle konuştu: "Türkiye ile ilgili içeriklerin doğru yer almasını sağlayacak ve proje geliştirerek bu içeriklerin dijital dünyada yükselmesini ve Türkiye konusunda bir araştırma yapılacağı zaman bunların ön plana çıkmasını sağlayacak çalışmalar içine girdik. Yapılan çalışmalar sonucunda, Türkiye turizmi adına çalışma, araştırma yapıldığı zaman ilk olarak bizim içeriklerin insanların karşısına gelmesini sağladık. Bu firmalarla konuştuğumuzda kendimizin yönettiği bir mecra olmazsa, sizin adınıza yanlış bilgiler karşınıza çıkabilir. Eskiden arama motorlarında Türkiye yazıldığı zaman sürekli Yunanistan veya başka ülkeler çıkıyordu. Şimdi ise Türkiye ile ilgili olarak herhangi bir aramada özellikle Türkiye'nin çıkmasını sağlayacak projeler geliştirdik."
OYUNLARDA TÜRKİYE'Yİ TANITACAĞIZ
Önal, Türkiye'nin tanıtımı konusunda çağa ayak uyduran projeler geliştireceklerini belirterek, "Hatta bunların içinde dünyaca bilinen oyunların içine Türkiye'yi sokmayı planlıyoruz. Mesela 'Angry Birds' ve 'Subway Surfers' gibi oyunları ve önemli sponsorlukları kovalıyoruz. Türkiye'ye büyük artılar kazandıracak global oyuncularla oturup ülkemizin tanıtımını yapmayı düşünüyoruz. Yüz milyonlarca insanın takip ettiği bu oyunlara Türkiye'nin katılması gerekiyor. Bunun için yoğun bir çalışma yürütülüyor" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...