Çözüm süreci genç işsizliği de bitirecek

Çözüm süreci genç işsizliği de bitirecek

Ekonomi Haberleri

"Silahların bırakılması" çağrısı ile Doğu ve Güneydoğu'da yatırımlar patlayacak, istihdam artacak.

Çözüm sürecinin ivme kazanmasıyla birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde gerçekleşecek yatırım hamleleri, son açıklanan rakamlarda yüzde 20'nin üzerine çıkan genç işsizliği de düşürecek. Çözüm sürecinin iş dünyasını çok olumlu etkileyeceğini vurgulayan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, silahların bırakılmasının bu yolda yüzde 100 başarıyı getireceğini belirtti. Arslan, şunları söyledi: "Bölgede yatırım yapmak isteyen, bakir alanları değerlendirerek üretim yapmak isteyen iş adamları, sürecin başarıya ulaşmasını ve bölgenin normalleşmesini bekliyor. Çünkü bölgede hem turizm anlamında hem yatırım hem alt yapı anlamında çok ciddi bir potansiyel var. Bu potansiyelin harekete geçmesi, Türkiye'nin genel gelişimi açısından da önemli. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ciddi anlamda işsizlik var. Bu işsizliğin doğurduğu olumsuzluklar aslında gençlerin dağa gitmesinin önünü açıyordu. Gençlerin dağa değil de iş yerlerine çalışmaya gitmesini sağlayacak yol, yatırımlardan geçiyor. İşte bölgeye yapılacak yeni tesislerle gençler artık dağa değil, fabrikalara gidecek. Ülke genelindeki işsizliğin azalmasına da katkı yapacak."
KAYNAKLAR TERÖRE DEĞİL ÜRETİME AKACAK
Türkiye, terör meselesine milyarlarca dolar harcadı. Hem insan hem ekonomik kayıplar verdi. Bu kaynaklar artık Türkiye'nin kalkınması için üretim odaklı fabrika yatırımlarına yönelecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...