Erdoğan: 'Herkesin Çanakkale'ye gitmesini istiyorum'

Erdoğan: 'Herkesin Çanakkale'ye gitmesini istiyorum'

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Herkesin Çanakkale'ye gitmesini istiyorum' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anemon Otel'de işadamları ve STK temsilcileri ile buluştu. Toplantıya, Erdoğan'ın yanı sıra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, milletvekilleri, işadamları ve STİK temsilcileri katıldı. Basın mensuplarının alınmadığı toplantıda konuşan Erdoğan Denizli'ye 24. kez geldiğini söyledi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Zaferi'nin 100.yılını yad ettiklerini ifade ederek, ''Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılını yad ettik. Büyük gurur ve coşku yaşadık. Sadece bu hafta ile sınırlamayacağız. Yıl boyunca etkinlikler düzenleyeceğiz. 24 Nisan'da dünya liderlerini davet ettik. 30'u aşkın devlet başkanı geleceğini söylediler. Bu sayı daha fazla olacak inşallah. Tüm dünyaya barış ve dostluk mesajı vereceğiz. Herkesin Çanakkale'ye gitmesini istiyorum.10 yıl önce 250 bin kişi giderdi. Şimdi 3 milyon kişi gidiyor Çanakkale'ye. Çanakkale ruhunu herkes rehberlerden dinlemeli. O gençler geleceğe farklı baksınlar. Orada boş yer yok. İmanın azmin bir araya gelince neler olduğunu herkes gördü. Çanakkale istiklal savaşının da ateşleyicisidir. Bizim için şimdi Filistin neyse Filistin için o zamanlar Çanakkale oydu. Bosna'dan Afrika'dan gelenler bile vardı. Çanakkale'yi ve ruhu çok iyi anlamalıyız. Tarih şuuru olmayanların hezeyanını duyuyoruz. Çanakkale için ahlaksız ifadeler oluyor.Tüm şehitlerimizi anıyorum.'' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...