'Türkmenler'i haritadan siliyorlar'

'Türkmenler'i haritadan siliyorlar'

DÜNYA Haberleri

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi, 'Haritaya baktığımızda, Türkmen bölgelerinin birbirinden ayrıldığını görüyoruz' dedi.

Terör örgütü IŞİD saldırıları sonrası Irak'taki Türkmenlerin durumunu değerlendiren Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi, çatışmalar sonucunda Türkmen bölgelerin haritadan silindiğini söyledi. Ammar, Tikrit, Kerkük, Beşir gibi Türkmenlerin yoğun olduğu bölgelerde çatışmaların sürdüğünü ifade eden Salihi, "Bağdat'ın çevresindeki bazı bölgelerde de çatışma devam ediyor. Kısacası Irak'ın hemen hemen her yerinde sıcak çatışma yaşanıyor. IŞİD sonrası Türkmen coğrafyası Irak haritasından silindi" ifadelerini kullandı.
IŞİD ÖNCE BİZE SALDIRDI
"IŞİD, herkesten önce Türkmenlere yönelik saldırı düzenledi" diyen Salihi, uluslararası güçlerin, bu saldırıyı görmezden geldiğini ifade etti. Salihi, "IŞİD, Türkmenlere ilk olarak saldırıyı Telafer'den başlattı. Türkmenlerden sonra Hıristiyan ve Yezidilere silahını doğrulttu. Ancak uluslararası kuruluşlar, Yezidilere yapılan saldırıyı ön planda tuttu. Bu, uluslararası bir projedir. Türkmenlere yönelik saldırı görmezden gelindi" diye konuştu.
BÖLGELER BİRBİRİNDEN KOPTU
Irak'ın toprak bütünlüğünü savunurken yoğun eleştirilere maruz kaldığını belirten Salihi, "Biz biliyorduk ki, Irak'ta herhangi bir bölünme yaşanırsa ondan en fazla zararı Türkmenler görecektir. O zaman biz projemizde Irak'ın toprak bütünlüğünü herkesten fazla savunduk. Ancak IŞİD sonrası durum değişti. Haritaya baktığımızda, Türkmen bölgelerinin birbirinden ayrıldığını görüyoruz. Özellikle Telafer şu anda bizden kopmuş durumda. Kerkük'ün güneyindeki Türkmen bölgeler bizden koptu ve Kerkük'ün geleceği üzerine şüpheli adımlar atılıyor" dedi.
Şİİ VE KÜRT HARİTASI BELİRGİNLEŞTİ
Türkmenlerin artık haritada gözükmediğinin altını çizen Salihi, "IŞİD bir proje idi. Irak içerisinde, Şii ve Kürt haritasını daha da belirginleştirdi. Bu durumdan Sünniler zarar gördü. Sünnilerin de haritalarını çizecekler. Belki Ammar ve Musul bölgesi olabilir bu harita. Ancak Türkmenler, haritada gözükmüyor" diye konuştu.
SADECE TÜRKİYE YANIMIZDA
Türkiye Dışişleri Bakanlığı ile görüşmeler yaptıklarını da belirten Salihi, şunları söyledi; "Türkmenlerin yanında Türkiye'den başka kimse gözükmüyor. Türkiye'nin politikasını takdir ediyoruz. Ancak bunu sadece Türkiye değil, diğer ülkeler de yapmalı. Herkes elini taşın altına koymalı." (Kaynak: Yeni Şafak)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...