Resmi tatillere 2 gün daha mı eklenecek?

Resmi tatillere 2 gün daha mı eklenecek?

GÜNDEM Haberleri

18 Mart ve 21 Mart'ın resmi tatil olması gündeme geldi.

Çanakkale Zaferi'nin kutlandığı 18 Mart'ın resmi tatil olması geçtiğimiz yıllarda da gündeme gelmişti.Haber 7'nin haberine göre son olarak Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan önceki gün 'Tüm dünyaya 'Çanakkale Geçilmez' dedirten Vatan toprağının kıyasıya korunduğu Çanakkale deniz ve kara savaşları, gerçek bir kahramanlık destanıdır. Bu nedenle 18 Mart tarihi ülke çapında ve programlı törenlerle kutlanan resmi bayramlarımız arasında yer almalıdır' diyerek kanun teklifi sunmuştu.


KURTULMUŞ'TAN AÇIK KAPI


Son olarak dün de "Nevruz bayramının (21 Mart) tatil günü olarak ilan edilmesi yönünde bir çalışmanın olup olmadığıyla ilgili soruya yanıt veren Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş şöyle konuştu: Düşünülebilir, konuşulabilir. Teorik olarak dünyada birçok ülkede, pratik olarak da şuan Nevruz'u bayram olarak kutlayan ülkeler var. Olabilir, nihayetinde toplumsal taleple, oluşacak olan şartlarla ortaya çıkan meselelerdir" dedi. nbsp;


nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...