Türkmen Milletvekili Cafer: '120'si yabancı bin IŞİD militanı el-Havice'de'

/ Kaynak: AA
Türkmen Milletvekili Cafer: '120'si yabancı bin IŞİD militanı el-Havice'de'

DÜNYA Haberleri  / AA

Türkmen Milletvekili Cafer: '120'si yabancı yaklaşık bin DAEŞ militanı, Kerkük'ün güneybatısında yer alan el-Havice ilçesini elinde bulunduruyor'

Irak'ta Türkmen Milletvekili Casim Muhammed Cafer, Kerkük'ün güneybatı bölgelerinde yaklaşık bin DAEŞ terör örgütü mensubunun bulunduğunu ve uluslararası koalisyon uçaklarının bölgede yeterli sayıda olmadığını söyledi.
Cafer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kerkük'ün güney bölgelerini kurtarmak için ağır silahlara ihtiyac duyulduğunu belirterek, " "120'si yabancı yaklaşık bin DAEŞ militanı, Kerkük'ün güneybatısında yer alan el-Havice ilçesini elinde bulunduruyor" dedi.
Milletvekili Cafer, "Kerkük'ün güneyinde DAEŞ teröristleriyle yaklaşık 15 kilometrelik bir sınır hattında olan Salahaddin vilayetindeki ordu birliklerinin, Salahaddin'i kurtarmaya çalıştığı için Kerkük'e yönelme fırsatını bulamadığını" ifade etti.
Cafer, daha önce Kerkük ve Musul vilayetlerinde, bölgelerini terör örgütü DAEŞ'ten kurtarmak için 14 bin Türkmen'in silahlı mücadeleye hazır olduğunu dile getirmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...