Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ukrayna'da düşen Malezya uçağı: 'Hayatını kaybeden iki kişinin kimliği belirlenemedi'

/ Kaynak: AA
Ukrayna'da düşen Malezya uçağı: 'Hayatını kaybeden iki kişinin kimliği belirlenemedi'

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna'da düşen Malezya uçağında hayatını kaybeden yolculardan sadece ikisinin kimliği belirlenemedi.

Malezya Havayolları'nın 17 Temmuz'da Ukrayna'da düşen MH17 sefer sayılı uçağında hayatını kaybeden yolculardan şimdiye kadar sadece ikisinin kimliği tespit edilemedi.
Hollanda Güvenlik ve Adalet Bakanlığı, cenazelerin muhafaza edildiği Hilversum kentindeki Van Oudheusden askeri kışlasında devam eden teşhis işlemleri kapsamında bu hafta bir kişinin daha kimliğinin belirlendiğini açıkladı.
Kimliği tespit edilen son kurbanın Hollanda vatandaşı olduğu kaydedilen açıklamada, şu ana kadar teşhis edilen yolcu sayısının 296 olduğu bildirildi. Askeri kışladaki kalıntılar içinde kimlikleri belirlenmeye çalışılan son iki yolcunun da Hollanda vatandaşlığına sahip olduğu belirtildi.
Hilversum kentindeki askeri kışlada geçen sene Temmuz ayından bu yana muhafaza edilen cenazelerin teşhis işlemleri, Hollandalıların yanı sıra aralarında Avustralya, Almanya, Belçika, İngiltere, Malezya, Endonezya ve Yeni Zelanda'dan isimlerin olduğu yaklaşık 200 kişilik uzman ekip tarafından yürütülüyor.
Ukrayna'nın Rusya sınırına yakın bölgesinde 17 Temmuz'da düşen Malezya Havayolları'nın MH17 sefer sayılı Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yapan uçağında bulunan 283 yolcu ve 15 kişilik mürettebattan kurtulan olmamıştı. Kazada hayatını kaybedenlerden 196'sı Hollanda vatandaşıydı.
Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi, kazaya ilişkin hazırladığı ön raporda, uçağın muhtemelen dışarıdan gelen bir nesneyle düşürüldüğünü, pilotaj hatasının söz konusu olmadığını açıklamıştı.
Ukrayna yönetimi, uçağın füzeyle vurulduğunu iddia etmiş, olaydan Rusya yanlısı ayrılıkçıları sorumlu tutmuştu. Ayrılıkçılar ise Ukrayna ordusunu suçlamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...