Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Libya'da bombalı saldırı: 1 yaralı

/ Kaynak: AA
Libya'da bombalı saldırı: 1 yaralı

DÜNYA Haberleri  / AA

Libya'nın, Misrata kentinde bomba yüklü araçla düzenlenen bombalı saldırıda 1 çocuk yaralandı.

Misrata Güvenlik Konseyi'ne bağlı el-Mahcub Tugayı komutanlarından Halid Henan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki Emniyet İstihbarat Merkezi önünde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendiği ve olayda bir çocuğun yaralandığını söyledi.
Henan, saldırının çevrede maddi hasara yol açmadığını belirtti.
Geçen hafta da Sirte kentinde şiddet yanlısı gruplarla mücadele eden 166 Tugayları merkezini hedef alan bombalı saldırı, 1 kişinin hayatını kaybetmesine ve 1 kişinin de yaralanmasına neden olmuştu.
Libya'da Trablus hükümetine bağlı Libya Şafağı (Fecr-i Libya) Güçleri'nin 166'ıncı Tugayı, 17 Mart'ta Kaddafi'nin doğum yeri olan Sirte kentindeki terör örgütü DAEŞ militanlarına yönelik operasyon başlatmıştı.
Yerel kaynaklar, Misrata'ya yönelik saldırıdan DAEŞ'i sorumlu tutuyor.
-Libya'daki iç savaş süreci
Libya'da 17 Şubat 2011'de Kaddafi rejimine karşı gerçekleşen devrimin ardından istikrar sağlanamamış, Mayıs 2014'te ise emekli General Hafter'in Zintan merkezli milis gruplarla başlattığı darbe girişimi, Trablus ve Misrata'daki devrimci gruplarla ortak hareket eden Trablus'taki merkezi yönetim tarafından engellenmiş ancak darbe girişimleri, ülkeyi iç savaşa sürüklemişti.
Olayların ardından bazı milletvekillerinin "Temsilciler Meclisi" adı altında Tobruk kentinde çalışmalara başlamasıyla iki meclisin faaliyete geçtiği ülkede, Milli Genel Kongre ve Trablus Hükümeti'nin desteklediği "Libya Şafağı Koalisyonu" (Fecr-i Libya) ile Temsilciler Meclisi'nin destek verdiği Hafter'e bağlı "Onur Operasyonu Koalisyonu" (Ameliyat-ı Kerame) arasındaki çatışmalar merkezi şehirler ve petrol bölgelerine hakimiyet konusunda yaşanıyor.
Kaddafi yönetiminin yıkıldığı 2011 yılından bu yana ülkenin doğusunun bağımsızlığını talep eden ayrılıkçı İbrahim el-Cidran liderliğindeki silahlı gruplar ve Kaddafi yanlıları da 2014'de Onur Operasyonu Koalisyonu'na katılmışlardı.
Terör örgütü DAEŞ'in, geçtiğimiz Şubat ayında Libya'da kaçırdığı 21 Mısır uyruklu Hristiyan işçiyi Sirte sahilinde öldürdüğünü açıklamasının ardından Sisi yönetimi, "DAEŞ hedefleri" olduğu iddiasıyla, Libya'nın Derne kentindeki sivil yerleşim birimlerine hava saldırısı düzenlemişti.
Hafter güçleri, Trablus hükümetini "ülkedeki teröristleri' desteklemek" ile suçlarken Trablus Hükümeti ve Fecr-i Libya ise "Libya'daki DAEŞ'in Hafter'in ve ona destek veren Kaddafi yanlılarının ülkeye dış müdahaleyi meşrulaştırmak için kurguladığı bir komplo" olduğunu ileri sürüyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...