BBP ve MHP birleşiyor mu?

/ Kaynak: İHA
BBP ve MHP birleşiyor mu?

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Haşim Yanar, Büyük Birlik Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi'nin ittifak yapıp yapmayacaklarıyla ilgili henüz resmi bir görüşme olmadığını söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, partisinin 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile ittifak yapıp yapmayacaklarıyla ilgili henüz resmi bir görüşme olmadığını söyledi. BBP Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, partisinin bölge toplantısına katılmak üzere geldiği Elazığ'da genel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Yanar, 7 Haziran seçimlerinde MHP ile ittifak yapıp yapmayacaklarıyla ilgili bir soru üzerine, onurlu bir seçim zemini oluşması halinde bir atak yapabilecekleri mesajını vererek "Seçim ittifakı konusu seçim yaklaştığında çok konuşuluyor. Tabi Büyük Birlik Partisi özellikle bu milletin vicdanı olması noktasındaki hususiyeti yüzünden bu ittifak konusu böyle birinci gündem maddesi olarak ele alınıyor" dedi. Büyük Birlik Partisi'nin siyasette aldığı reyden çok ortaya koyacağı iradenin millet tarafından benimsendiğini anlatan Yanar, şunları söyledi: "Milletin bir şekilde partimizin mecliste olması gerektiği kanaatlerini çok yüksek sesle kamuoyuna yansıdığını görüyoruz. Özellikle Milliyetçi Hareket Partili arkadaşlar nezdinde değil tüm siyasi partilerden arkadaşlarının bir şekilde partimizin yaşanan bu kritik gündemlerle birlikte mecliste olması gerektiği noktasındaki kanaatlerinin bize de basına da yansıdığını görüyoruz." nbsp;


Büyük Birlik Partisi'nin, milleti için, vatanı için, dini için, kurulan, kurulduğu günden bu yana her zaman her defasında şartlar ne olursa olsun hakkın ve haklının yanında durma kararlılığıyla hareket eden bir siyasi parti olduğunu anlatan Yanar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yani dolayısıyla partimizin mecliste olmasını gerektiren tabi bu gündemlerle birlikte çok konuşuluyor, bir ittifakla adının anılıyor olmasını anlamakta zorlanmıyoruz. Büyük Birlik Partisi bir siyasi parti ile şu dakikaya kadar bir ittifak ya da seçim işbirliği görüşmesi ve konuşması yapmış değildir. Fakat Büyük Birlik Partisi milletin ihtiyaç duyduğu noktada adres gösterdiği yerde var olmasını gerektiren her türlü fedakarlığı da yapar yani bundan kaçmaz. Dolayısıyla onurlu bir seçim iş birliği zemini oluşursa da bu seçim işbirliğine de kapılarını aralar. Genel başkanımıza da bu soru yöneltildiğinde tabi konu bizim partimizin yetkili kurullarında da konuşulur. Onurlu bir seçim zemini oluştuğunda partimizin parlamentoya girmesi şartlarının kapısını da aralayacak bir yaklaşım ortaya koyabilir, böyle bir atak yapabilir. Ama şu saate kadar bu konuyla ilgili resmi bir gelişme söz konusu değil."
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...