Yemen Cumhurbaşkanı Hadi'den BM'ye yardım çağrısı

/ Kaynak: AA
Yemen Cumhurbaşkanı Hadi'den BM'ye yardım çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Hadi, BMGK'ya gönderdiği mektupta, Husilerin saldırıları karşısında 'acil yardım' talebinde bulundu.

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, BM Güvenlik Konseyi'ne (BMGK), Ensarullah Hareketi (Husilerin) saldırıları karşısında, "acil yardım" çağrısında bulundu.
Cumhurbaşkanı Hadi tarafından BMGK üyelerine gönderilen mektupta, "Perşembe günü Aden'e düzenlenen saldırı, öncelikle Yemen halkına ve anayasal meşruiyete, ülkenin egemenliği ve güvenliği ile istikrarına yönelik düşmanca bir eylemdir. Bu nedenle, meşruiyete kasteden bu saldırının durdurulması için acil yardım talep ediyorum" denildi.
Mektupta ayrıca, Husilerin Yemen'de düzenlediği saldırıların bölgesel ve uluslararası barışı tehdit ettiği vurgulanarak, "BMGK'daki tüm üyelerden, anayasal meşruiyeti ve Körfez girişimini korumalarını istiyorum" ifadeleri kullanıldı.
Bugün düzenlenmesi beklenen BMGK toplantısının ardından Husi militanlara yönelik bağlayıcı ve caydırıcı kararlar alınması çağrısında bulunulan mektupta, Husilerin özellikle Aden'e yönelik saldırılarının durdurulması, söz konusu gruba ve müttefiklerine şiddetli yaptırımlar uygulanması talep edildi.
BM Güvenlik Konseyi Başkanlığı, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin çağrısı ve Ürdün'ün resmi talebi üzerine bugün saat 15.00'te (TSİ: 21.00) acil toplantı kararı almıştı.
Aden kentinde 19 Mart Perşembe günü çıkan çatışmalarda 13 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi de yaralanmıştı. Aynı gün Cumhurbaşkanı Hadi'nin konutuna da hava saldırısı düzenlenmişti.
Uzun süredir siyasi krizin yaşandığı Yemen'de hükümet ve Cumhurbaşkanı Hadi'nin ocak ayında istifa ettiğini açıklamasının ardından, Husiler, 6 Şubat'ta meclisi feshetmişti. Husilerin siyasete silahlı müdahalesi, ülkedeki siyasi kesimler tarafından ''darbe" olarak nitelendirilmişti.
Söz konusu gelişmenin ardından çok sayıda ülke, Sana'daki büyükelçilik faaliyetlerini askıya almıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...