Yemen'de siyasi taraflar arasındaki görüşmeler yeniden başlayacak

/ Kaynak: AA
Yemen'de siyasi taraflar arasındaki görüşmeler yeniden başlayacak

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'de "siyasi taraflar" arasındaki diyalog görüşmelerinin askıya alınmadığı ve müzakerelerin bugün yeniden başlayacağı iddia edildi.

Husilerin kontrolündeki Yemen resmi ajansı SABA'nın BM Yemen Özel Temsilcisi Cemal bin Ömer'e yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, siyasi taraflar arasındaki diyalog görüşmelerinin askıya alındığı şeklindeki iddiaların doğru olmadığı ve görüşmelere bugün içinde yeniden başlanacağı öne sürüldü.
Haberde, "Diyalog görüşmelerine katılanlar Bin Ömer'in Riyad'tan dönmesini bekleyerek dün toplanmamayı tercih etti" denildi.
BM gözetiminde gerçekleşen görüşmelere katılan partiler ve siyasi oluşumların oturumlara bu akşam yeniden başlanması konusunda uzlaştığı ve toplantıların hızlı bir şekilde günlük olarak devam edeceğine işaret edilen haberde, Bin Ömer'in Sana'dan ayrılmasının "sürpriz" olmadığı, aksine daha önce belirlenen programı dahilinde Riyad'a gittiği ileri sürüldü.
Ülkedeki siyasi taraflardan ise konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.
Uzun süredir siyasi krizin yaşandığı Yemen'de hükümet ve Cumhurbaşkanı Hadi'nin ocak ayında istifa ettiğini açıklamasının ardından, Husiler, 6 Şubat'ta meclisi feshetmişti. Husilerin siyasete silahlı müdahalesi, ülkedeki siyasi kesimler tarafından ''darbe" olarak nitelendirilmişti.
Söz konusu gelişmenin ardından çok sayıda ülke, Sana'daki büyükelçilik faaliyetlerini askıya almıştı.
Bu süreçte Husilerin başkent Sana'daki evinde gözetim altında tuttuğu Hadi, 21 Şubat'ta Aden'e gitmiş ve burada "Cumhurbaşkanı" sıfatını kullanarak yaptığı açıklamada, "Husilerin Sana'da kontrolü ele geçirdiği 21 Eylül tarihinden itibaren alınan kararların geçerli olmadığını" ifade etmişti.
Ülkedeki "siyasi taraflar"la görüşmelerde bulunan BM Yemen Özel Temsilcisi Cemal bin Ömer'in dün sürpriz şekilde başkent Sana'dan ayrıldığı ve taraflar arasındaki diyalog görüşmelerinin durduğu iddia edilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...