İzmir Gündoğdu'da ilk Nevruz kutlaması

İzmir Gündoğdu'da ilk Nevruz kutlaması

GÜNDEM Haberleri

İzmir'deki Nevruz kutlamaları, HDP'nin öncülüğünde binlerce kişinin katılımıyla Alsancak semtindeki Gündoğdu Meydanı'nda yapıldı.

HDP İzmir İl yönetimi öncülüğündeki bu yılki kutlamalar, önceki yıllarda izin verilmeyen Gündoğdu Meydanı'nda yapıldı. Kutlamalara katılanlar, bugün saat 11.00'den itibaren alanı doldurmaya başladı.
KÜRTÇE-TÜRKÇE PANKART ASILDI
Alanda kurulan, konuşmaların yapılacağı platforma, sol tarafında Türkçe, sağ tarafında Kürtçe 'Öcalan'ın özgürlüğü tüm halkların örgürlüğüdür' yazan, ortasında ise Abdullah Öcalan'ın posteri bulunan büyük bir pankart asıldı.
YÜZLERİNİ POŞUYLA KAPATANLAR OLDU
Gündoğdu Meydanı'nı dolduran binlerce kişi, çalınan şarkı ve türküler eşliğinde eğlendi. Üzerlerinde HDP yelekleri bulunan partili görevliler, kutlamalarda bir olumsuzluk olmaması için çaba harcadı. Alanda HDP bayrak ve flamalarının ağırlığı dikkat çekerken, kalabalık arasında bazı kişiler yüzlerini poşuyla kapattı.
İzmir Gündoğdu'da ilk Nevruz kutlaması

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...