Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

CIA Başkanı: 'DAEŞ, dini değil, şiddet ideolojisi'

/ Kaynak: AA
CIA Başkanı: 'DAEŞ, dini değil, şiddet ideolojisi'

DÜNYA Haberleri  / AA

CIA Başkanı Brennan "DAEŞ'in sunduğu bir dini ideoloji değil, şiddet ideolojisi. Bu nedenle onlara hiçbir şekilde dini meşruluk vermemeliyiz" dedi.

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı John Brennan, Amerikan Fox News televizyonunda katıldığı programda, terör örgütü DAEŞ'in sunduğunun bir dini ideoloji değil, şiddet ideolojisi olduğunu belirtti.

Dünya genelindeki Müslümanların çoğunluğunun DAEŞ'in eylemlerini reddettiğine ve kınadığına dikkati çeken Brennan, "Bu nedenle onlara hiçbir şekilde dini meşruluk vermemeliyiz" ifadesini kullandı.

İran'ın Irak'ta DAEŞ'e karşı bazı operasyonlara destek vermesiyle ilgili soru üzerine Brennan, Ortadoğu'da DAEŞ'ın varlığının hem ABD hem İran'ın çıkarlarına ters olduğunu söyledi.

Brennan, DAEŞ'in daha fazla ilerlemesini durdurmanın İran'ın da çıkarlarına olduğunu ancak İran'ı müttefik olarak tanımlayamayacaklarını vurguladı. Brennan, "Benim söylemeye çalıştığım, İran'ın Irak'ta kendi çıkarlarını izlediği, bunların bir kısmının DAEŞ ile mücadeleyi de içerdiği" değerlendirmesini yaptı.

Brennan, "ABD'nin İran'ın Irak'ta daha büyük bir rol oynamasına izin verdiği" eleştirilerini ise reddetti.

Muazzam bedel ve sonuçları olur

Brennan, İran ile nükleer müzakerelere ilişkin değerlendirmesinde, "Bence, İran, anlaşmaya varmaması halinde bunun muazzam bedel ve sonuçları olacağının farkında" dedi.

İran'ın nükleer silah elde etmesini önlemek için ABD'nin elinde birçok seçenek bulunduğuna işaret eden Brennan, "Dolayısıyla bu yoldan gitmeye (anlaşmadan çıkma) karar verirlerse bunun sorumluluğunun kendilerine ait olduğunu biliyorlar" diye konuştu.

Anlaşma olması halinde, İran'ın hala gizliden gizliye nükleer silah elde etmeye çalışıp çalışmadığından nasıl emin olacaklarına yönelik soru üzerine Brennan, bu konunun İran'a güvenmekle ilgili olmadığını belirterek, şu anda İran'ın söylediklerini daha iyi teyit edebildiklerini ve istihbarat servisinin kapasitesinin bu konuda yeterli olduğunu bildirdi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...