'Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız arasında en ufak sıkıntı yok'

/ Kaynak: AA
'Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız arasında en ufak sıkıntı yok'

Politika Haberleri  / AA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, "Ne Başbakanımızla Cumhurbaşkanımız arasında ne de başka bir şeyde sıkıntı var. En ufak sıkıntı yok" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Türkiye'de birlik ve bütünlüğü sağlayan tutkal vazifesini AK Parti'nin yaptığını belirterek, "Ne Başbakanımızla Cumhurbaşkanımız arasında ne de başka bir şeyde sıkıntı var. Yetki belli, Başbakanımız hükümetimizin başkanı. Cumhurbaşkanımızın yetkisi, pozisyonu belli. En ufak sıkıntı yok. Herkesin sorumluluğu belli. Amaçları fitne, nifak sokmak. Böyle bir yapıda sorun olmaz" dedi.

Canikli, partisinin il kadın kolları kongresinde, AK Parti'nin davasını anlatmada en önemli rolü kadınların üstlendiğini söyledi.

Canikli, 2002 öncesindeki hükümetlerin karşı karşıya kaldığı en önemli sorunun siyasette hedefe ulaşamamak olduğuna dikkati çekerek, ülkenin her yerinde milletin kendilerini yapılan hizmetten dolayı bağrına bastığını anlattı.

Doğu ve Güneydoğu'daki çatışmalarda terörist öldürüldüğü zaman konunun HDP'yi, şehit cenazeleri geldiği zaman da MHP'yi beslediğini aktaran Canikli, "Madalyonun iki yüzü var. Bir tanesi MHP tarafından temsil ediliyor, işgal ediliyor, kullanılıyor. Diğeri de HDP tarafından. Bunu körüklemek için de ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar" diye konuştu.

Canikli, terör sorunuyla uzun yıllardır uğraşıldığını hatırlatarak, "Hamdolsun, son üç yıldır Türkiye'de nbsp; çatışmasızlık ortamı var ve ölümler yok, şehit cenazeleri gelmiyor. Türkiye, bu problemle 35 yıldan beri uğraşıyor. Bugüne kadar 30 bin terörist öldürülmüş, yaklaşık 6 bin 500 şehidimiz var. Aslında terör örgütü 5 defa ortadan kaldırılmış" ifadesini kullandı.

Terörle mücadelede öldürülen terörist sayısıyla ölçüldüğünde en başarılı dönemin 2012 olduğunu dile getiren Canikli, şöyle konuştu:

"Bizim gözümüzde öldürülenler tartışmasız teröristtir ama şu gerçeği unutmayın, o 30 bin teröristin 30 bin ailesi var ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içinde, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Amcası, yeğeni, kardeşi, akrabası var. Her öldürdüğünüz terörist başarı gibi gözüküyor ama aynı zamanda bir ailenin yönünün de Ankara'nın dışına çevrilmesine sebep oluyor. Çözüm süreci başladıktan sonra yapılan anketlerde Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan vatandaşlarımızın yüzde 90'ından fazlası, birlikte yaşamak iradesini çok açık kamuoyuyla paylaşıyor, sesleniyor, adeta haykırıyorlar."

- "Tutkal görevini AK Parti yapıyor"

"Birlikte yaşama iradesini de AK Parti'nin dışında başka hiçbir siyasi organizasyon pekiştirmesi ve koruması mümkün değil" diyen Canikli, şunları söyledi:


"Milliyetçi Hareket Partisi, nasıl yapacaksın? Sen, Doğu ve Güneydoğu'daki illere gidemiyorsun. Oradaki vatandaşla görüşemiyorsun, karşı karşıya gelemiyorsun. Ne anlatacaksın? Nasıl koruyacaksın? Hangi yapınla koruyacaksın? Aynı şey HDP için geçerli. Koyamazsın. CHP için de geçerli. AK Parti'yi haritadan çekip aldığınızda bıçak gibi bölünüyor. Biz temsil ediyoruz. Tutkal görevini AK Parti yapıyor. Bu ülkede birlik, bütünlüğü sağlayan tutkal vazifesini AK Parti yapıyor."

Canikli, çözüm sürecinin gerçek kardeşlik projesi olduğunu ifade ederek, "Bu projeyi Allah'ın izniyle HDP'ye, MHP'ye, CHP'ye rağmen başaracağız" dedi.

"Şu anda üç muhalefet partisi de paralel örgüt tarafından yönlendiriliyor ve kumanda ediliyor" görüşünü paylaşan Canikli, "Ne yaparsa yapsınlar, ne derse desinler, Allah'ın izniyle bu yürüyüş tamamlanacak. En ufak kuşkunuz olmasın. Biz sadece hizmetkarız burada" değerlendirmesinde bulundu.

- "En ufak sıkıntı yok"

Canikli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yetkilerini kullandığı söyledi.

Canikli, şöyle devam etti:

"En ufak sıkıntı yok. Ne Başbakanımızla Cumhurbaşkanımız arasında ne de başka bir şeyde sıkıntı var. Yetki belli, Başbakanımız hükümetimizin başkanı. Cumhurbaşkanımızın yetkisi, pozisyonu belli. En ufak sıkıntı yok. Herkesin sorumluluğu belli. Amaçları fitne, nifak sokmak. Böyle bir yapıda sorun olmaz. Şu an olmaz, o ne zaman sorun olur biliyor musunuz? Eğer cumhurbaşkanıyla başbakan farklı siyasi yelpazeden gelirse, yelpazenin farklı uçlarından, farklı noktalarından gelirse o zaman sistem tıkanır."

- Şah Fırat Operasyonu

Canikli, geçen hafta Mecliste muhalefet milletvekilinin sorusu üzerine Şah Fırat Operasyonu ile ilgili yanıt verdiğini anımsatarak, şunları kaydetti:


"Şah Fırat Operasyonu sırasında taşıma olayı yapıldıktan sonra Türkiye'nin uluslararası alanda haklarının kaybedilip edilmediğini sordu. Meclis tutanaklarında var. Hiçbir hakkımızın kaybolmadığını, kesinlikle uluslararası hukuka uygun olduğunu, olağanüstü durumlarda bunların olabileceğini çünkü Suriye Devleti'nin şu an o bölgede egemenlik haklarını kullanamadığını, hakim olamadığını ve geçici olarak normale dönene kadar bunu taşıdığımızı, taşıyabileceğimizi ifade ettim. Paralel yapının bazı yayın organları bugün, 'Şah Fırat Operasyonu'nda toprak kaybı bakan tarafından itiraf edildi' gibi, hiç alakası olmayan... İnanamazsınız. Tam tersi, konuşma açık, ortada. Tam tersi sonuç çıkarmış, manşet yapıyor. Bunlarda ilke, ahlak, hiçbir şey yok."

Kongreye AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, AK Parti Giresun Milletvekilleri Mehmet Geldi ve Adem Tatlı, AK Parti İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü ile partililer katıldı.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...