Suriye'deki nevruz kutlamalarında felaket: 47 ölü, 140 yaralı

/ Kaynak: AA
Suriye'deki nevruz kutlamalarında felaket: 47 ölü, 140 yaralı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

PYD Eş Başkanı Abdullah, Suriye'de nevruz kutlamalarındaki saldırıya ilişkin, "Şu anda 47 şehidimiz var. Ölenlerden 28'i kadın 12'si çocuktu" dedi.

PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, Suriye'de nevruz kutlamalarındaki saldırıya ilişkin, "Şu anda 47 şehidimiz var. Ölenlerden 28'i kadın 12'si çocuktu" dedi.

Abdullah, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile Diyarbakır-Mardin Metropoliti Saliba Özmen'i Deyrulzafaran Manastırı'nda ziyaret etti.

Basına kapalı ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Abdullah, çok zengin bir mozaiğe sahip olan Cizire bölgesinde farklı dil, din ve kültürlerin bir arada yaşadığını söyledi.

Bütün kültür ve toplumlara yönelik saldırılara karşı olduklarını belirten Abdullah, şöyle konuştu:

"Birlikte yaşamı sürdürmek istiyoruz. nbsp; Çoğunluğu Süryanilerin yaşadığı Til Temir'e yönelik saldırılar sonucunda bölgedeki birçok insanımız DAEŞ'in elinde esirdir. Birçok köy DAEŞ'in kontrolüne girdi. YPG, YPJ ve Süryani askeri meclisi büyük bir mücadele veriyor. Bölgede yaşayan halkımızın kültürü için mücadele ediyorlar. Bu kapsamda buradaki Süryaniler ile de diyalog halinde olmak istiyoruz."

Haseki'deki nevruz kutlamalarında iki ayrı noktada bombalı saldırı gerçekleştiğini anımsatan Abdullah, "Şu anda 47 şehidimiz var. Bu ölenlerden 28'i kadın, 12'si çocuktu. 140 yaralı, bunlardan bazılarının da durumu ağır. Yaralıların iyileşmesi için büyük bir çaba harcanıyor. Yarın sabah da Haseki'de ölenler için tören yapılacak" ifadesini kullandı.

Abdullah, Suriye'nin huzura kavuşması için herkesin üzerine düşen görev yerine getirmesi çağrısında bulundu.

Metropolit Özmen ise Asya Abdullah'tan Suriye'de Süryanilerin de yoğun olarak yaşadığı Cizire bölgesine ilişkin bilgi aldıklarını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...