İsrail 6 Filistinliyi gözaltına aldı

/ Kaynak: AA
İsrail 6 Filistinliyi gözaltına aldı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

İsrail askerlerinin Batı Şeria'da 6 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Batı Şeria'nın Kalkilya şehrinde "saldırı hazırlığında oldukları" ileri sürülen 6 Filistinli gözaltına alındı.

Açıklamada, İsrail İç İstihbarat Teşkilatı (Şin Bet) ve ordu tarafından düzenlenen ortak operasyonla gözaltına alındığı bildirilen kişilerin, "saldırı hazırlığı içerisinde olduklarını itiraf ettikleri" öne sürüldü.

Söz konusu kişilerin, "Hamas'la bağlantılı oldukları ve ellerinde bomba yapımında kullanılabilecek onlarca kilo kimyasal madde bulunduğu" iddia edildi.

Açıklamada ayrıca, "Gözaltına alınan Hamas üyesi kişiler, Ürdün'de bulundukları sırada örgütün askeri kanadı tarafından görevlendirildiklerini, Gazze Şeridi'nde eğitim aldıklarını ve daha sonra Batı Şeria'ya transfer edildiklerini itiraf ettiler" ifadeleri kullanıldı.

Filistin Esirler Cemiyetinin yayımladığı rapora göre, İsrail hapishanelerinde 7 binden fazla Filistinli bulunuyor. nbsp;

İsrail güçleri, işgal altında tutukları Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık baskınlar düzenleyerek, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...