BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Sağlam kemik için her gün süt

Sağlam kemik için her gün süt

Yaşlılık döneminde kemik problemleri yaşanmaması için 30 yaşına kadar her gün süt ve süt ürünleri tüketilmesi tavsiye ediliyor.



KAYSERİ - Yaşlılık döneminde kemik problemleri yaşanmaması için 30 yaşına kadar her gün süt ve süt ürünleri tüketilmesi tavsiye ediliyor. Erciyes Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksek Okulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Nurten Budak, vazgeçilmez protein ve kalsiyum kaynağı olan süt ve süt ürünlerinin çocukluk ile gençlik döneminde mutlaka tüketilmesi gerektiğini söyledi. Protein ve kalsiyumun sadece sütte bulunmadığını, süt ürünlerinin de aynı besin değerini taşıdığını belirten Dr. Budak, şöyle konuştu: “Yoğurt, ayran, peynir, çökelek, sütlü dondurma ve sütlü tatlılar da süt kadar faydalı besinlerdir. Kalsiyum bakımından zengin olan süt ve süt ürünleri kemik ve diş gelişimi için vazgeçilmez besinlerdir. Yaşlılık döneminde kemik erimesi gibi hastalıklarla karşılaşmamak için, en az 30 yaşına kadar süt ürünleri her gün yeteri miktarda tüketilmelidir. Süt ve süt ürünleri protein bakımından zengin olduğu için, özellikle çocukluk ve gençlik döneminde vücudun büyümesi ve gelişmesine büyük katkı sağlar. Ayran, kalsiyum ve protein bakımından zengin bir içecektir. Ancak, meşrubat ve gazlı içeceklerin sadece içinde bulunan şekerden dolayı faydası vardır.”
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 103235
    % 2.07
  • 4.7171
    % 0.01
  • 5.5018
    % -0.57
  • 6.2889
    % -0.17
  • 197.827
    % 0.14
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT