Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

"Bir Hilal Uğruna Çanakkale Programı"

"Bir Hilal Uğruna Çanakkale Programı"

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Gençlik ve Spor Bakanlığının, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla organize ettiği "Bir Hilal Uğruna Çanakkale" etkinliği, gerçekleştirildi

Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığının, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla 81 ilde organize ettiği "Bir Hilal Uğruna Çanakkale" etkinliği Muğla'da yapıldı.


Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda, şair Serdar Tuncer, Çanakkale Savaşı'yla ilgili şiir okudu, Türk Halk Müziği Sanatçısı Cihan Yıldız da Çanakkale türküleri seslendirdi.


Tuncer'in, Çanakkale Savaşı ve savaş sonrasındaki dramı görsel sunumlarla, yokluk içindeki milletin çocukları askere alarak, varlık ve yokluk mücadelesi verdiğini anlattığı etkinlikte, katılımcılar duygulu anlar yaşadı.


Çanakkale ruhunun iyi hissedilmesi gerektiğini vurgulayan Tuncer, "Çanakkale, metrekareye 6 bin merminin düştüğü yer, 1 metrekareye 5 litre kanın aktığı yer, bunun için Çanakkale ruhunu iyi bilmeliyiz" dedi.


Yaşananların daha iyi anlaşılması için hatıralar ve asker mektuplarının anlatıldığı, projeksiyon eşliğinde sunumun yapıldığı etkinlikte katılımcılar, "Çanakkale Savaşı Müzesi"ni de görme imkanı buldu.


Programa Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Daire Başkanı Gürkan Tekin, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...