Savarona yurtdışına açılıyor

Savarona yurtdışına açılıyor

GÜNDEM Haberleri

Mustafa Kemal'in özel yatı Savarona, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurtdışı gezilerine eşlik edecek

İlk yabancı konuğunu geçtiğimiz günlerde ağırlayan tarihi Savarona gemisi, dünya liderlerine ev sahipliği yapacak. Gazi Mustafa Kemal'in özel yatı Savarona, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından modifiye edilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurtdışı gezileri için de kullanıma açılacak.
'YÜZEN SARAY'
Geçtiğimiz günlerde Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç'i Savarona'da ağırlayan Erdoğan'a, gittiği ülkelere artık tarihi gemi de eşlik edecek. Erdoğan ile birlikte Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da gezilerinde kullanabileceği 'yüzen saray', Türkiye'ye, ziyaret edilen ülkenin liderlerini denizin üzerinde kendi topraklarında ağırlama imkanı tanıyacak.
''RESTORASYON ÇALIŞMALARI BAŞLADI''
Rusya'daki MITT'2015 Turizm Fuarı için geldiği Moskova'da açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, konuya ilişkin, gemide restorasyon çalışmalarına başlandığını belirten Çelik, ''Sayın Cumhurbaşkanımız veya Başbakanımız bir ülkeyi ziyaret ettiğinde ve o ülkede yabancı devlet başkanı kendisine yemek verdiğinde, kendisi de muhataplarına Türk toprağında yemek vermiş olacak. Tabii bunlar Türkiye'nin uygunluğuna, gezinin uygunluğuna bağlı olarak gerçekleşebilecek. Cumhurbaşkanımız arzu ederlerse belli ülkelere Savarona da gidebilecek'' dedi.
''ATATÜRK'ÜN BİR HATIRASIDIR''
Savarona'nın kültürel amaçlı da kullanılacağını kaydeden Çelik, okullardan gemiyi gezme talepleri geldiğini aktardı. Çelik, ''Bunu sergileyebiliriz. Şimdi restorasyon çalışmaları sürüyor. Atatürk'ün bir hatırasıdır. Bu şekilde kullanılması da sağlanmış olacak'' diye konuştu.


Kaynak: Yeni Şafak

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...