Mustafa Şentop: Paralel yapı HDP'ye oynuyor

Mustafa Şentop: Paralel yapı HDP'ye oynuyor

Politika Haberleri

HDP'nin kendi anketlerinde bile baraj altında kaldığını söyleyen Şentop, paralelin bu partiye yatırım yaptığını ifade etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, paralel yapının, genel seçimlerde HDP'nin barajı aşması üzerine strateji izlediğini söyledi. HDP'nin milletvekili dağılımındaki kilit rolüne dikkat çeken Şentop, "CHP ve MHP'yi desteklemek, Meclis'teki milletvekili kompozisyonuna çok etki etmiyor. Bu yüzden daha önce CHP'ye, MHP'ye yatırım yapan paralel cunta çevreleri, bu sefer daha çok HDP'nin barajı aşması üzerine strateji izliyor" ifadelerini kullandı. Şentop, yaptırdıkları anket çalışmalarında AK Parti'nin %50 bandında, HDP'nin ise baraj altında olduğunu kaydederek, "Bizdeki verilere göre de, haberdar olduğumuz onların kendi çalışmalarına göre de HDP yüzde 10 barajını aşamıyor. Anket çalışmalarında yüzde 8,5 civarında çıkıyor. 30 Mart seçimlerinde yüzde 6,5 civarında oy alan bir partinin bir sene sonra yüzde 10'lara ulaşmasının mümkün olmadığını düşünüyorum" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...