AK Parti listelerinde son viraj, 550 isim belli olacak

AK Parti listelerinde son viraj, 550 isim belli olacak

Politika Haberleri

Çalışmalarına bugün başlayacak olan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki üst komisyon, AK Parti'den aday olacak isimleri 7 Nisan'a kadar netleştirecek.

AK Parti, milletvekili adaylarını belirlemek için dört bir koldan çalışmalarını yürütürken gözler Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında bugünden itibaren çalışmalarına başlayacak olan Üst Komisyon'a çevrildi. Geçen hafta çalışmalarına başlayan Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Şentop, Süleyman Soylu, Mehmet Ali Şahin ve Genel Sekreter Haluk İpek başkanlığındaki 4 Ara Komisyon, 6 bin aday adayıarasından seçilen 2 binini değerlendirmeye aldı. Komisyonlar, dün itibariyle çalışmalarını tamamladı ve elemeden geçen isimleri raporlar halinde üst komisyona sunmak üzere hazır hale getirdi. Adayları belirleme sürecinin son safhası olan Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki Üst Komisyon bugün çalışmalarına başlayacak. Üst Komisyon 7 Nisan'a kadar 550 kişilik listeyi netleştirecek.

KİMİN NEREDEN ADAY OLACAĞI BELİRLENECEK

Üst Komisyon, sadece listeyi belirlemekle kalmayacak, hangi isimlerin, nerelerden aday gösterileceğini de belirleyecek. Çözüm sürecini dikkatle izleyen Doğu ve Güneydoğu'da listelere konulacak isimler kadar, AK Parti'nin oylarının yükseltilmesinin hedeflendiği kıyı şehirlerindeki adaylar da merakla bekleniyor. Büyükşehirlerden hangi isimlerin, kaçıncı sıradan listelerde yer bulacağı bir başka dikkat çeken nokta olacak. Aralarında Bülent Arınç, Ali Babacan, Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek, Haluk İpek gibi partinin önde gelen isimlerinin de olduğu 68 kişinin üç dönem kuralına takılması, yeni belirlenen il ve belediye başkanlarının adaylığına yolun kapatılması sebebiyle yeni isimler ön plana çıkacak. nbsp;
Öte yandan Başbakan Davutoğlu AK Parti Genel Merkezi'nde seçim beyannamesi üzerinde son rötuşları yaptı. nbsp;AK Parti, 15 Nisan'da yapılması planlanan tanıtım kampanyasıyla seçim sürecine start verecek. Başbakan Davutoğlu, Hakkari'den başlayacağı seçim çalışmaları çerçevesinde 60'a yakın şehirde mitingler gerçekleştirecek.
İSMAİL SONSUZ - ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...