Adalet Bakanlığı halkın nabzını test edecek

Adalet Bakanlığı halkın nabzını test edecek

GÜNDEM Haberleri

Türkiye genelinde 3 bin 500 kişiyle yapılacak araştırmayla halkın adalete olan güveni ölçülecek

Yargıda önemli reformlar gerçekleştiren Adalet Bakanlığı, yapılan düzenlemelerden memnun kalınıp kalınmadığını sorarak vatandaşın hukuk ve adalete güvenini test edecek. Bu çerçevede, Türkiye genelinde 3 bin 500 kişiyi kapsayacak şekilde Adalete Güven ve Memnuniyet Araştırması' gerçekleştirilecek. nbsp;Adli hizmet alan vatandaşlarla yüz yüzü görüşülerek anket çalışması yapılacak. Ankette 'güven testi'nin yanı sıra vatandaşa adalete ilişkin ihtiyaçlarının karşılanıp karşılanmadığı da sorulacak.
Bakanlık sadece adalet hizmetini alanlar için değil hizmet sunanlar için de araştırma yapacak. Yargı mensuplarına yönelik olarak 'Mesleki Bakış ve Memnuniyet Araştırması' ile ilgili hazırlık çalışmaları devam ediyor. Yargının sıkıntılarını en iyi bilen hakim ve savcılarla görüşülerek hem yargı mensuplarının hem de vatandaşın karşılaştıkları sorunlar bir bir tespit edilecek.
Ebru Karatosun ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...