Klopp, Galatasaray'lı futbolcuyu kaybettiğine pişman oldu!

Klopp, Galatasaray'lı futbolcuyu kaybettiğine pişman oldu!

SPOR Haberleri

28 yaşındaki oyuncu Galatasaray'ın beğenilen futbolunda en büyük etkenlerden biri olmayı sürdürüyor.

Spor Toto Süper Lig'in 25 haftasını zirvenin ortağı olarak kapayan Galatasaray'da, Borussia Dortmund altyapısından çıkan iki isimden biri, son günlerde ona şans vermeyenlere nazire yaparcasına performansıyla göz dolduran ve Hamza Hamzaoğlu göreve geldikten sonra kariyer zirvesi yapan isim; Yasin Öztekin... 28 yaşındaki oyuncu Galatasaray'ın beğenilen futbolunda en büyük etkenlerden biri olmayı sürdürüyor.


Futbola Borussia Dortmund altyapısında başlayan Yasin Öztekin kısa sürede attığı ve attırdığı gollerle Alman ekipte görev alan teknik kadronun dikkatini çekmeyi başardı. Dortmund A Takımı'na yükselen, ardinda yeniden B takıma gönderilen oyuncu, performansını yuksek tutarak, Jurgen Klopp tarafından yeniden 2008/2009 sezonunda A takıma çıkarıldı. Ancak B.Dortmund A takımındakı ilk sezonunda sadece 1 Bundesliga maçında ve 1 kupa maçında forma giyebildi.
Klopp, Galatasaray'lı futbolcuyu kaybettiğine pişman oldu!





2009/2010 sezonunda yeniden B takımına gönderilen Yasin, 2010/2011 sezonunun da ilk yarısını B takımda geçirdi. Jurgen Klopp'a oynamak istediğini her defasında ileten ancak Alman hoca tarafindan altyapıdaki performansına rağmen şans verilmeyen Yasin, ilk yarı bitince Turkiye'ye dönme kararı aldı. Yasin Öztekin, Türkiye'ye döndükten sonra Alman basınına yaptığı açıklamalarda Jurgen Klopp'a kırgın olduğunu belirtirken, başarılı hocanın gerekli performansı göstermesine rağmen kendisine yeterli şansı vermediğini de dile getirdi. Yasin Öztekin, bu sezon Galatasaray'ın Dortmund ile oynadığı Şampiyonlar Ligi maçında uzun bir aradan sonra eski teknik direktörüyle de karşı karşıya gelmişti.Gençlerbirliği'nde geçirdiği 1.5 sezondaki performansıyla dikkat çeken Yasin, 2012/2013 sezonunun başında Trabzonspor'a transfer oldu. Trabzon'daki ilk sezonunun ardından başarılı oyuncu ayrılma kararı aldi ve Kayseri Erciyesspor'a transfer oldu. Kayseri temsilcisinde o sezon 6 gol, 8 asistlik performansiyla goz dolduran oyuncu, 2014/2015 sezonu başında 2.5 milyon euro bonservis bedeli karşılığinda Galatasaray'a transfer oldu.


Cesare Prandelli dönemindeki istikrarsız kadrodan nasibini alan Yasin, ilk 10 haftada sadece 152 dakika forma şansı bulabildi. Başarılı oyuncu gerçek patlamasını Hamza Hamzaoğlu göreve geldikten sonra gerçekleştirdi. Özellikle son maçlarda sol kanattaki etkili oyunuyla dikkat çeken Yasin, Wesley Sneijder ile yakaladığı uyumla Galatasaray ataklarında en büyük katkı yapan isimlerin de başında geliyor. Başarılı oyuncu özellikle arkadaşlarına attırdığı gollerle dikkat çekerken, sarı-kırmızılı takımın en çok asist yapan ismi de olmayı başardı. Yasin, ligdeki son 6 karşılaşmada 1 gol 5 asistlik performans sergiledi. Başarılı oyuncu bu sezon lig ve kupada toplam 13 asist yaparak, bu alanda takıma en büyük katkıyı yapan isim olmayı da başardı. Yasin Öztekin aynı zamanda sarı-kırmızılı forma altında kariyerinin en çok asist yaptığı dönemini geçiriyor.


Kupa ve ligde Galatasaray'da asist tablosu:
Yasin Öztekin - 13 asist
Selçuk İnan - 5 asist
Olcan Adın - 5 asist
Bruma - 5 asist
Burak Yılmaz - 5 asist


Süper Lig'de Galatasaray'da asist tablosu:
Yasin Öztekin - 5 asist
Selçuk İnan - 5 asist
Sabri Sarıoğlu - 5 asist
Umut Bulut - 3 asist
Burak Yılmaz - 3 asist


Yasin Öztekin, yükselen performansıyla Spor Toto Süper Lig'in de son dönemlerdeki en etkili isimleri arasında yer almayı başardı. Yasin, asist krallığında üst sıralarda yer almasa da, maor.ç başına katkı olarak en verimli isimlerin başında geliyor. Süper Lig'de asis krallığında 9'ar asistle Bilal Kısa, Volkan Şen ve Mehmet Ekici yer alıyor ancak bu 3 oyuncu da 20 karşılaşmadan fazla forma şansı giydi. Yasin Öztekin ise sadece 12 lig maçında forma giymesine rağmen şimdiden 5 asiste ulaşma başarısı gösterdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...