Mourinho,şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürüyor

Mourinho,şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürüyor

SPOR Haberleri

Chelsea, Hull City'i 3-2 mağlup ederken, takipçileri Manchester City, Arsenal ve Manchester United da sahadan üç puanla ayrıldı.Toplu sonuçlar haberimizde.

İngiltere Premier Lig'in 30. haftasında lider Chelsea, deplasmanda Hull City'i 3-2 mağlup ederken, takipçileri Manchester City, Arsenal ve Manchester United da sahadan üç puanla ayrıldı.Hull City deplasmanında Belçikalı futbolcusu Hazard'ın 2. dakikada attığı golle 1-0 öne geçen Chelsea, İspanyol golcüsü Costa ile 9. dakikada durumu 2-0 yaptı. Evsahibi ekip, iki dakika içinde Al-Muhamadi ve Hernandez'in attığı gollerle skora dengeyi getirdi ve ilk yarı 2-2 berabere sona erdi.Mücadelenin 77. dakikasında Remy'nin attığı golle bir kez daha öne geçen ve skoru koruyan Londra ekibi, başkente galibiyetle döndü. Bir maç eksiği bulunan Chelsea, en yakın takipçisi Manchester City'nin 6 puan önünde liderliğini sürdürdü.


Şampiyonlar Ligi ikinci turunda Barcelona'ya elenen Manchester City, sahasında West Bromwich'i 3 golle geçti. Yeni transferi Bony ve Fernando'nın golleriyle ilk yarıyı 2-0 üstün tamamlayan son şampiyon Manchester City, David Silva'nın 77. dakikadaki golüyle rakibini 3-0 mağlup etti. Konuk ekipte McAuley, 2. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.Manchester City'nin ara transfer döneminde 28 milyon sterline Galli ekibi Swansea City'den renklerine bağladığı forvet Wilfried Bony, ilk 11'de başladığı karşılaşmada yeni takımındaki ilk golünü kaydetti. Fernando ise Manchester ekibinin Premier Lig'deki 1000. golünü atan futbolcu olarak tarihe geçti.Karşılaşmanın hakemi Neil Swarbrick, 2. dakikada yanlış futbolcuya kırmızı kart gösterdi. Swarbrick, Bony'e faul yapan savunma oyuncusu Craig dawson yerine McAuley'i kırmızı kartla cezalandırdı.Arsenal, deplasmanda Newcastle United'ı Giroud'nun 24 ve 28. dakikalarda attığı gollerle 2-1 mağlup etti. Mesut Özil'in rahatsızlığı nedeniyle forma giyemediği maçta evsahibi ekibin golünü Sissoko kaydetti.


-"Kırmızı Şeytanlar"ı Mata taşıdı


Puan cetvelinde dördüncü sırada yer alan Manchester United, deplasmanda karşılaştığı Liverpool'u Mata'nın golleriyle mağlup etti.Karşılaşmanın 14. dakikasında Herrera'nın pasıyla sağ taraftan ceza alanına giren Mata, açısının daralmasına karşın kaleci Mignolet'nin yanından topu ağlara gönderdi ve Manchester United, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.İkinci yarının başında Lallana'nın yerine oyuna dahil olan kaptan Steven Gerrard, ikili mücadeleye girdiği Herrera'nın ayağına basınca hakem Martin Atkinson tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı. Gerrard, Liverpool'daki kariyerinin son Manchester United maçında 38 saniye sahada kalabildi.


İlk golün sahibi Mata, 59. dakikada Di Maria'nın ceza yayı önünden ortaladığı topu şık bir vole vuruşuyla ikinci kez Liverpool ağlarına gönderdi: 0-2. Bu golden 10 dakika sonra evsahibi ekip, farkı bire indirdi. Coutinho'nun pasıyla ceza alanında topla buluşan Sturridge, kaleci De Gea'nın koruduğu köşeden meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-2.10 kişi mücadele eden Liverpool karşısında konuk ekip, Emre Can'ın Blind'ı düşürmesiyle 90. dakikada penaltı kazandı. Rooney'nin kullandığı atışta kaleci Mignolet, sağına gelen topu çelerken, Liverpool savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.


-Gol krallığı


Gol krallığı yarışında Chelsea'nin İspanyol yıldızı Diego Costa ile Tottenham Hotspurlu Harry Kane, 19'ar golle ilk sırada yer alıyor.
Bu futbolcuları 17 golle Sergio Agüero (Manchester City), 15 golle Charlie Austin (Queens Park Rangers) ve 13 golle Alexis Sanchez (Arsenal) ile takım arkadaşı Olivier Giroud izliyor.
Premier Lig'de bu hafta oynanan maçlarda alınan sonuçlar, puan durumu ve gelecek haftanın programı şöyle:


Hull City-Chelsea: 2 - 3


Liverpool-Manchester United: 1 - 2


Queens Park Rangers-Everton: 1 - 2


Aston Villa-Swansea City: 0 - 1


Manchester City-West Bromwich Albion: 3 - 0


Newcastle United-Arsenal: 1 - 2


Southampton-Burnley: 2 - 0


Stoke City-Crystal Palace: 1 - 2


Tottenham Hotspur-Leicester City: 4 - 3


West Ham United-Sunderland: 1 - 0 nbsp;




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...