Futbol'da ölümün bedeli 10 yıl

Futbol'da ölümün bedeli 10 yıl

SPOR Haberleri

İsveç futbolunda 1 taraftarın ölümü ile sonuçlanan kavga sonrasında, İsveç mahkemesi ölüm olayına karışan taraftara 10 yıl hapis cezası verdi.

İsveç Allsvenskan'ın (1. Lig) 2014/2015 sezonunun ilk maçında Helsingborg ile Djurgarden arasındaki maçı öncesinde çıkan kavgada, konuk ekibin bir taraftarı yaşamını yitirmişti.43 yaşındaki Djurgarden taraftarının ölümünden sonra açılan dava sonuçlandı ve Helsingborg taraftarı mahkeme tarafından suçlu bulunurken, ağır bir cezaya çarptırıldı. Mahkeme kavga sırasındaki ses ve görüntü kayıtlarını inceledikten sonra, Helsingborg taraftarına 10 yıl hapis cezası verdi. İsveç'te 12 sene önce ülkenin başkenti Stockholm'da AIK ile Göteborg taraftarları arasında çıkan kavgada, 26 yaşındaki bir kişi hayatını kaybetmişti. Bu olay o günden sonra ölümle sonuçlanan ikinci tribün terörü olarak kayıtlara geçildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...