Ayağı kırılan kadın zıplayarak yürüyünce erken doğum yaptı

/ Kaynak: DHA
Ayağı kırılan kadın zıplayarak yürüyünce erken doğum yaptı

YAŞAM Haberleri  / DHA

Manisa'da meydana gelen olayda ayağı kırılan hamile kadın alçıya alınan ayağı ile evde zıplayarak yürüyünce erken doğum yaptı.

Manisa'da, ayağının kayması üzerine evinde yere düşerek sağ ayak bileğini kıran 24 yaşındaki Deniz Aluç, ayağına alçı takılmasının ardından iki hafta boyunca zıplayarak yürüdüğü için bir ay erken doğum yaptı.Hamileliğinin 34'üncü haftasındaki ev hanımı Deniz Aluç, evinde ayağı kayıp düşerek sağ ayak bileğini kırdı. Yapılan kontrolde bebekte herhangi bir sağlık sorununun olmadığı gözlendi. Ayağına alçı takılan Aluç, evine döndü. İstirahat eden Aluç, ihtiyaçlarını gidermek için zıplayarak hareket etmeye başladı. İki hafta sonra hamileliğinin 36'ncı haftasında bebek suyu gelen Aluç, yakınlarınca Özel Sekiz Eylül Hastanesi'ne kaldırıldı. Normal yollarla doğum yapan Deniz Aluç, 1 aylık erken doğuma rağmen sağlıklı bir erkek evlat dünyaya getirdi. 2 kilo 840 gram ağırlığındaki bebeğe, Muhammed Aras Aluç adı verildi. nbsp;
Deniz Aluç, bebeğinin sağlıklı bir şekilde kucağına aldığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Uluç'un eşi 30 yaşındaki Ömer Aluç, "İlk bebeğimizdi. Çok heyecanlıydık. Çok şükür bir sıkıntımız da olmadı. Çok şükür ikisinin de sağlığı yerinde" dedi. nbsp;
Kadın Doğum Uzmanı Dr. Ebru Taşkent, "Maalesef küçük bir ev kazası sonucu sağ ayağından bir kırık ortaya çıktı. Bu iki haftalık süreç içinde tabi ayağındaki zorluktan dolayı zıplayarak tuvalete gitmesi gelmesi, yürümesi sonucunda bebeğinin sularının erken gelmesine sebep oldu. Öncelikle normal doğumu tercih etti. Biz de aynı şeyi düşündük. Çünkü doğum sonrası eğer sezaryen olursa; ameliyat sonrası ayağa kalkması, tuvalete gitmesi, gelmesi her türlü hareketi çok kısıtlanacaktı. Doğal doğum yönünde biz de teşvik ettik. Bekledik gerçekten de çok güzel rahat bir normal doğumumuz oldu. Son bir saat içerisinde ağrılarımız biraz sıklaştığı için annemiz biraz yoruldu, üzüldü. Ama gördük ki doğumdan sonra bebeğimiz çok sağlıklı dünyaya geldi. Hiçbir kuvöze ihtiyaç olmadı. Resitasyon gerektirmedi. Direk annesinin yanına verdik. Bugünde çok şükür hastamız ayakta. Her türlü aktivitesini doğal doğum sayesinde yapabilmekte" diye konuştu.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...