Bülent Arınç'tan flaş 'İzleme Heyeti' açıklaması

Bülent Arınç'tan flaş 'İzleme Heyeti' açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulunan Bülent Arınç, İzleme Heyeti çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Bülent Arınç'ın açıklamalarından satır başları;

Cumartesi ve Pazar günü bildiğiniz gibi konuşmalar yaptım. Burada bir kısım basın sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümet arasında bir çekişme durumunu olduğunu belirten bir yazı yazdılar ve dedikodular yaptılar. Arınç "Duygusal çıkışlar yaptı, sert çıkışlar yaptı" diye çok basit, çok sığ şeyler konuşuluyor. Ben yeni bir siyasetçi değilim. Bu olanlar sözlerimi yanlış anlamak kaygısından kaynaklandı. Cumhurbaşkanımızla hukukumuzun yıllar öncesine dayandığımızı ve o süreçten geldiğimizi bilmemiz lazım. Cumhurbaşkanımıza saygısızlık yapmamız mümkün değildir.

"CUMHURBAŞKANIMIZ HALKIN KAHRAMANIDIR"

Cumhurbaşkanımıza nezaketsizlik yapmayız, hukukumuz kardeş hukukudur bunu bilin.
Sayın cumhurbaşkanımız devletin başıdır, bizim liderimizdir, çile insanıdır, aile reisidir.
Halkın kahramanıdır. Sayın cumhurbaşkanımız bazı konularda duygularını ifade ediyor ve ifade ederken. Onu yanlış bulduğumuzu söylemek değil, olayın eksik kalmış noktalarını tamamlamaktır. Ben hükümetin bir üyesiyim hükümetimi elbette savunurum, eksik bilgileri tamamlamak da görevim olur.

"BEN CAM GİBİ BİR ADAMIM"

Konuşmamı analiz ederseniz polemik göremezsiniz. Benim sözlerimi o hiç yanlış anlamaz, ben de onun sözlerini hiç alçaltıcı kabul etmem. Çözüm süreci ve diğer konularda Cumhurbaşkanımız eksik bilgilendirdiysek kusuru kendimizde ararız. Sözler ortadadır, arkasında. Ben cam gibi bir adamım önüm arkam bellidir. Kimsenin adamı değilim, kimsenin çantasını taşımadım. Ben evimi, ailemi bu dava için harcamış, tüketmiş bir insanı.

YAPTIĞIM KONUŞMADAN DAVUTOĞLU'NUN HABERİ YOKTU

Sayın başbakanımla Bütün şerefimle temin ediyorum. Cumartesi, Pazar günü konuşmamı değil ki içeriğini konuşmuş olayım. Konuşmamdan önce Başbakan ile görüşmem olmadı. Sayın Ahmet Davutoğlu tamamen bu konuda masumdur, bu suç değil ama. Ama bizim o görüşmeleri başkaları dışarı başka aksettirmiş olabilir.

ÖCALAN'IN NEVRUZ MESAJI

Öcalan'ın mesajının ne anlamına geldiğini kamu düzeni müsteşarlığımız analiz ediyor.

Beklentimiz farklıydı ama mesaj bu haliyle bile olumlu buldum.

İZLEME HEYETİ İPTAL OLACAK MI?

Erdoğan'ın açıklamaları sonra İzleme Heyeti'nde bir değişiklik olacak mı?
İzleme heyeti konusu bizim kabulümüzdür. İzleme heyetindeki kişileri akil insanlar içinden olacaktır. Her kafadan bir ses çıktı.

İzleme heyetine hangi görevler verilecek, bunu belirlediğimiz bir listemiz var.
Kayıt altına alındı.

Akil kişiler içinde uygun gördüğümüz kişilerle iletişime geçilecektir.
Sayın cumhurbaşkanımızı izleme heyeti konusunda ve çözüm süreciyle ilgili daha fazla bilgilendirme ihtiyacı doğdu.
Bu aşamalar önemli aşamalardır, bu bizim eksikliğimiz olmuştur.

Sayın başkanımız ve ilgili arkadaşlarımız cumhurbaşkanımıza daha fazla bilgi vereceklerdir.

Arınç Bakanlar Kurulu'ndan tweet attı
Bakanlar Kurulu toplantısına katılan Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, toplantı devam ederken içeriden tweet attı. Arınç saat 18:00'de Bakanlar Kurulu'nda ele alınan konularla ilgili basın açıklaması yapacağını duyurdu. Gün içinde geçen haberlerin odak noktasında yer alan Bülent Arınç'ın bu konulara değinip değinmeyeceği de merak konusu oldu.
Bülent Arınç'tan flaş 'İzleme Heyeti' açıklaması

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...