14 yıldır bulunamadılar!

/ Kaynak: DHA
14 yıldır bulunamadılar!

YAŞAM Haberleri  / DHA

14 yıldır bulunamayan 2 çocuğu öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Gülhan Güldane'nin, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, 2001 yılının Aralık ayında meydana gelen olayda, Doğan Güldane'nin Ayten Çavuşlar'dan 2, Gülhan Güldane ile gayrimeşru ilişkisinden de 1 çocuğu vardı. Olay tarihinden 1 gün önce Gülhan Güldane'nin Ayten Çavuşlar'ı arayarak, "Eşini elinden aldım, çocuklarını da elinden alacağım" dediği belirtilen iddianamede, olay günü Doğan Güldane'nin eşini arayarak, çocuklarını Gülhan Güldane'nin çalıştığı kuaför salonuna kardeşiyle oynaması için göndermesini istediği ifade edildi. Bunun üzerine, Ayten Çavuşlar 2 çocuğunu, eşinin gayrimeşru ilişki yaşadığı Gülhan Güldane'nin yanına bıraktı ve çocuklar bir daha geri dönmedi.

CESET VEYA DOKU PARÇASI BULUNAMADI

Anne Ayten Çavuşlar, karakola kayıp müracaatında bulundu, ancak bir sonuç elde edemedi. Annenin 2012 yılında yeniden müracaatta bulunması üzerine soruşturmanın derinleştirildiği belirtilen iddianamede, çocukların yaşadığına dair herhangi bir delil elde edilemediği ifade edildi. Olay tarihinde Pendik ilçesinden alınan çöplerin Tuzla-Aydınlı çöplüğüne dökülmüş olduğunu belirten savcılık, 2 ve 7 yaşında olan çocuklara ait ceset veya bu yaşlara uygun kemik doku parçalarının olup olmadığı yönündeki sorulara Adli Tıp Kurumu ve Emniyet'in olumsuz cevap verdiğini dile getirdi.

YEMEK FİŞİ DOSYADA DELİL...

Ortaya çıkan bir tanığın, olay tarihinde yaşının küçük olması nedeniyle olayı sonradan daha iyi idrak ettiğini belirterek ayrıntılı ifade verdiği aktarılan iddianamede, bu kapsamda soruşturmanın daha da genişletildiği vurgulandı. Gülhan Güldane'nin, ifadesinde, olay tarihinde kaybolan çocukların kendi kuaför dükkanına geldiğini ve kızı ile oynadıktan sonra evlerine gönderdiğini söylediği anlatılan iddianamede, daha sonra kızı ve tanığı alarak bir yerde yemek yedikleri, yedikleri yemek fişini de delil olarak dosyaya sunduğu belirtildi.

SÜRÜKLEDİĞİ ÇUVALI ÇÖPE ATTI

Soruşturma aşamasında yeniden dinlenen tanığın ifadesine başvurulduğu belirtilen iddianamede, tanığın ifadesinde, olay tarihinde 12 yaşlarında olduğunu, Gülhan Güldane'nin kendisini çağırarak kızı ile birlikte oynamasını istediğini, bir süre çocuklarla oynadıktan sonra da, şüphelinin 2 çocuğu kendi evlerine doğru gönderdiğini ve aradan 1-2 dakika geçtikten sonra da, Güldane'nin gittiğini söylediği belirtildi. Tanığın, yaklaşık 1 saat sonra Gülhan Güldane'nin binanın dış kapısına bıraktığı bir çuvalı sürükleyerek kaldırıma kadar getirdiği, kendisinden de çuvalı çöpe atmak için yardım istediği, çuvalı biraz tuttuktan sonra taşıyamadığı için yere bıraktığı ve Gülhan Güldane'nin çuvalı sürükleyerek evlerinin önüne değil de, bir üst sokakta bulunan çöp konteynerine attığı dile getirildi.

BELEDİYEYİ ARAYARAK ÇÖPLERİ ALDIRTTI

Daha sonra, Gülhan Güldane'nin kızı ve tanıkla birlikte Pendik merkeze gittikleri, Güldane'nin cep telefonu olmasına rağmen bir ankesörlü telefondan belediyeyi arayarak, cadde ve sokak ismi verip çöplerin koku ve sinek yaptığını söyleyerek hemen almalarını istediği belirtilen iddianamede, daha sonra da hep birlikte oturup yemek yedikleri anlatıldı.

"SANA ALTIN BİLEZİK ALACAĞIM"

İddianamede, olay tarihinde çocukların kayıp olmasından sonra karakolda ifade verirken, Gülhan Güldane'nin küçük tanığın kolunu sertçe tutarak, "Sen ne demen gerektiğini biliyorsun. Kimseye bir şey söylemezsen sana altın bilezik alacağım" dediği, bunun üzerine ise tanığın "Yemeğe gittik. Biz hiçbir şey yapmadık" dediği aktarıldı.

İÇ İÇE GEÇİRİLMİŞ, AĞZI BANTLANMIŞ ÇUVAL

Gülhan Güldane'nin tüm suçlamaları inkar ettiği anlatılan iddianamede, "Ölen çocuklara ait cesetler bulunamamış ise de, şüphelinin olaydan bir gün önce müşteki Ayten'i telefonla aradığı, 'Eşini elinden aldım, çocukları da elinden alacağım' diye söylemiş olması, olay tarihinde dükkanına yalnız gelmiş olan 2 ve 7 yaşlarındaki iki çocuğu dükkandan kendisinin evini tarif ederek evine gönderip 1-2 dakika sonra da peşlerinden eve gitmesi, daha sonra tedirgin ve şüpheli hareketler sergileyerek, önceden hazırlamış olduğu iç içe geçirilmiş, ağzı bağlanmış olan çuvalı yanına gelen tanıkla birlikte çöpe atmak istemesi, çuvalı sürükleyerek evinin önüne bulunan çöp konteynerine değil de bir üst sokakta bulunan konteynere atması ve tanığa telkinde bulunduğu anlaşılmıştır" denildi.

2 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTEMİ

Gülhan Güldane'nin suçluluk psikolojisi ile hareket ederek, aradan 14 sene geçmesine rağmen tanık ve kızını götürdüğü yemek fişini sakladığına dikkat çekilen iddianamede, Güldane'nin Doğan Güldane ile evlenmesine engel olarak gördüğü 2 çocuğu ortadan kaldırmaya karar verdiği, dükkanına gelen 2 çocuğu kendi evine gönderdiği, ardından de kendisinin gittiği, çocukları bir şekilde öldürdükten sonra ise cesetleri çuvala koyarak çöpe attığının anlaşıldığı ifade edildi.

Gülhan Güldane hakkında, 2 çocuğu öldürdüğü gerekçesiyle "Tasarlayarak öldürmek" suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianame Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.
Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde Güldane'nin yargılanmasına başlanacak.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...