Çiftçi borcuna sadık yeni kredisi de hazır

Çiftçi borcuna sadık yeni kredisi de hazır

Ekonomi Haberleri

Son dönemde kamuoyunda oluşturulmak istenen 'çiftçi borç batağında' algısı rakamlarla yalanlandı.

Buket Güven ANKARA
Geçtiğimiz günlerde açıklanan düşük faizli yatırım ve işletme kredisi tebliğini değerlendiren Tarım ve Kredi Kooperatifleri (TKK) Genel Müdürü İrfan Güvendi, "Çiftçiler için yeni kredi programlarını, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız açıkladı. Çiftçimiz her zaman borcuna sadık. Son 12 yılda kurum olarak kredi miktarımız 20 kat artarken, tahsilat oranımız da yüzde 100'lere yaklaştı. Kredi kullanımında rekor kırılırken, ödenmeyen kredi oranı tek hanede" dedi.
ÇAY İÇMEYE BEKLİYORUZ
Genel Müdür Güvendi, çiftçileri kooperatiflere davet ederken, "Ortaklarımız gelip hem çayımızı içsin hem de sıfır veya indirimli kredilerimizin detaylarını öğrensin. Biz çiftçi için çalışan bir kurumuz. Kullandırdığımız kredilere baktığımızda, 2002'de toplam 589 bin 378 ortağımıza 302 milyon 316 bin 508 TL olduğu görülüyor. O yıl itibarıyla yüzde 71.28'i tahsil edilmiş. Geçen yıl ise 5.9 milyar lira kredi kullandırıp, yüzde 97.11'ini tahsil etmişiz" dedi. Mevcut borcunun yüzde 60'ını ödeyenlere kalanı için yenileme kredisi kullandırıldığını, icra ihtimallerini en aza düşürdüklerini, yeniden yapılandırmaya imkân verdiklerini belirten Güvendi, Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla yıllık 0 ile yüzde 7.5 arasında faizle kredi kullandırdıklarını söyledi. nbsp;
Faizsiz krediyi kim alacak?
Tarım Kredi Kooperatifleri, 'sıfır' faizli ve yüzde 50 indirimli kredi kullandırıyor. Damızlık süt sığırcılığında, damızlık etçi ve kombine sığır yetiştiriciliğinde, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde ve besiciliğinde kanatlı sektörü damızlık yetiştiriciliği, yurt içi sertifikalı tohum, fide, fidan üretiminde, modern basınçlı sulama yatırım kredilerinde 0 faizle kredi veriliyor. Aynı alanlarda TKK, işletme kredilerinde yüzde 50 ile 100 arasında faiz indirimleri yapıyor. Kredi için Tarım Kredi Kooperatiflerine başvuru yapılabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...