Domuz gribinden 30 kişi öldü

/ Kaynak: İHA
Domuz gribinden 30 kişi öldü

SAĞLIK Haberleri  / İHA

"Grip dönemi süresince kaydedilen toplam vaka sayısı bugün itibari ile 39 kişidir. 30 kişinin ölüm sebebi H1N1 virüsüdür."

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bugün itibari ile 30 vatandaşın domuz gribi nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.
Ankara'da düzenlenen Sağlık Turizminin Geliştirilmesi Programı'na katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, nbsp;grip salgını ile ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. Grip vakalarında her yıl dönem dönem artışların yaşandığını hatırlatan Müezzinoğlu, 2013-2014 yıllarında yoğun grip salgını dönemlerinin yaşandığını ifade etti. Son 15-20 gündür grip vakalarında sayısal artış olduğuna dikkat çeken Bakan Müezzinoğlu, hastanede de yatarak tedavi edilen hastalarımız var. Son 1 haftadır günlük ortama 60 civarında hastayı yatarak tedavi ediyoruz. Son iki gündür yatışlarda düşüş başladı. Grip vakaları için pik döneminin bittiği ve inişe geçtiği kanaatimiz var" dedi.
Bakan Müezzinoğlu, bu dönemde yatan hastalar ile ilgili ilaç sıkıntısı yaşanmaması için hastanelere 250 kutu bin ilaç gönderdiklerini belirtti. Grip dönemi süresince toplam kaybedilen vaka sayısının bugün itibari ile 39 kişi olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, "Tetkik yaptığımız 4 bin 300 civarındaki vakadan 366 tanesinde H1N1 grip virüsü tespit edildi. Bu 366 tane H1N1 virüsü vakasının dışında da H3N2 virüsü veya influenza B virüsü teşhis ettiğimiz vakalar var. Kaybettiğimiz vakalardan 5 tanesinde influenza B virüsü, 4 tanesinde H3N2 virüsü ve 30 tanesinde de H1N1 virüsü teşhis edildi" dedi. Müezzinoğlu, daha detaylı açıklamanın Çarşamba günü yapılacağını belirtti.

SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...