Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cardozo tarihe geçti

Cardozo tarihe geçti

SPOR Haberleri

Trabzonspor'un forveti Oscar Cardozo, Şota'dan sonra bir sezonda bordo mavili formayla ligde 15 gole ulaşan ilk yabancı olmayı başardı

Sezon başında Benfica'dan transfer edilen Oscar Cardozo attığı gollerle şimdiden Trabzonspor tarihine geçti. Son dönemde bordo-mavililerin en flaş transferlerinden biri olarak dikkat çeken Paraguaylı yıldız, Akhisar maçında takımını 3 puana taşımakla kalmadı, krallık yarışında da iddiasını kanıtladı.Ancak esas gelişme kulüp tarihi açısından yaşandı. Son dönemde başta Malouda olmak üzere yabancı yıldızların bir türlü tutunamadığı Karadeniz ekibinde, Şota'dan sonra ilk kez bir isim böylesine başarı sağladı.


Portekiz'den övgü
22 lig maçında rakip filelere 15 gol bırakan Cardozo, 1995-96 sezonunu gol kralı bitiren Şota Arveladze'nin ardından bordo-mavili forma altında en iyi performansı gösteren ikinci yabancı forvet oldu. İlk sezonunda gol krallığı yarışında Moussa Sow, Emenike, Umut Bulut, Burak Yılmaz ve Webo gibi isimleri geride bırakan Cardozo, Beşiktaş'ın başarılı forveti Demba Ba ile de zirveyi paylaştı. Bu arada Portekiz basınında da Cardozo'nun gollerine devam ettiği ve takımına puan kazandırmaya devam ettiği vurgulandı.


Süper ikili
Akhisar'ı 2-0 yenen Trabzonspor'da 1 gol atan Oscar Cardozo ile 1 asist yapan Mehmet Ekici takımın gol yükünü çekmeye devam ediyor. Cardozo ligde 15 golle vitrine çıkarken, 9 kez rakip ağları sallayan Mehmet 9 kez de asist yaptı. Süper ikili ligde gol ve asistleriyle 15 maça skor katkısı sağladı. Toplamda 24 gol atan Cardozo-Mehmet ikilisi, 48 gollü Karadeniz ekibinin gollerinin yarısına imzalarını attı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...