Suriye'de 'ağır çekim ölüm'

Suriye'de 'ağır çekim ölüm'

DÜNYA Haberleri

Suriye'de 5. yılına giren iç savaştan kaçamayan Suriyeliler rejimin saldırılarının yanısıra açlık ve yoklukla mücadele ediyor.

BM'ye sunulan 'Yavaş ölüm' isimli rapora göre Esed'in saldırılarından kaçamayan 640 bin kişi kuşatma altında hayatta kalmaya çalışırken 1 milyon 400 bin çocuk ise salgın hastalık, açlık ve yoklukla boğuşuyor.
ATIK SULAR NEHİRLERE
Barınma ve gıda ihtiyaçları her geçen gün artan Suriyelilerin bulaşıcı hastalık tehdidi altında olduğu belirtiliyor. Suriye Yardım Birimi (ACU) Sorumlusu Muhannad Radwan, "Su ihtiyacı sağlayan nehirlerde kirlilik had safhada. Atık sular nehirlere gidiyor ve sular kullanılmaz hale geliyor" dedi.
HASTANELERE VARİL
Özellikle 5 yaşın altındaki 1 milyon 400 bin çocuğun risk altında olduğunu anlatan Radwan, bu suların temiz hale getirilmediği takdirde kitlesel ölümlerin yaşanacağı uyarısında bulundu. Rejimin varil bombalarıyla hastaneleri hedef aldığını kaydeden ACU Genel Müdürü Orhan Muhammed ise "Çocuk felcinin ana nedeni aşıların rejimce verilmemesidir. Su hijyeninin sağlanamaması nedeniyle de hastalık riski artıyor" ifadelerini kullandı.
AÇLIKTAN KIRILIYORLAR
Suriyeli Amerikan Tıp Derneği'nin yayımladığı "Yavaş Ölüm" başlıklı rapora göre, Suriye'de yaklaşık 640 bin 200 kişi kuşatma altında yaşıyor. Raporda, BM'nin tanıdığı 11 bölgenin yanısıra 38 yerde daha halkın kuşatma altında olduğu ifade ediliyor. Syriaundersiegeorg sitesinde de kuşatma altındaki bölgelerde ölen kişilerin fotoğraflarına yer verildi. Fotoğraflarda, aşırı zayıf çocuklar dikkat çekiyor.
KAYNAK: YENİ ŞAFAK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...