Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yemen için diyalog görüşmeleri Doha'da yapılacak

/ Kaynak: AA
Yemen için diyalog görüşmeleri Doha'da yapılacak

DÜNYA Haberleri  / AA

Birleşmiş Milletler Yemen Özel Temsilcisi Cemal bin Ömer, diyalog görüşmelerinin Katar'ın başkenti Doha'da yapılacağını bildirdi.

Yemen Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Bin Ömer'in Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) diyalog görüşmelerinin Doha'da yapılacağı bilgisini ulaştırdığını ve görüşmeler için bugün ülkedeki partilere davet göndereceğini ifade etti.
Uzun süredir siyasi krizin yaşandığı Yemen'de hükümet ve Cumhurbaşkanı Hadi'nin ocak ayında istifa ettiğini açıklamasının ardından, Husiler, 6 Şubat'ta meclisi feshetmişti. Husilerin siyasete silahlı müdahalesi, ülkedeki siyasi kesimler tarafından ''darbe" olarak nitelendirilmişti.
Bu süreçte Husilerin başkent Sana'daki evinde gözetim altında tuttuğu Hadi, 21 Şubat'ta güneydeki Aden'e gitmiş ve burada Cumhurbaşkanlığı görevine devam edeceğini açıklamıştı.
BMGK önceki gün kabul edilen Başkanlık bildirisinde, Yemen'in toprak bütünlüğü ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin meşruiyetine destek verildiği bildirilerek tüm taraflardan ve BM üyesi ülkelerden, Yemen'in birliği ve egemenliğine zarar verecek eylemlerden sakınmaları çağrısı yapılmıştı.
BM, Bin Ömer'i diyalog görüşmelerinin yapılacağı yeri belirlemekle görevlendirmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...