Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kağıt ambalaj ekmeğin ömrünü uzatıyor

/ Kaynak: AA
Kağıt ambalaj ekmeğin ömrünü uzatıyor

SAĞLIK Haberleri  / AA

Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Kolivar, ekmek satışında kolay kağıt ambalaj kullanılması gerektiğini söyledi.

Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Cihan Kolivar, sendika olarak ekmekte hijyene önem verdiklerini ve bu konuda çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, vatandaşları bakkallardan, marketlerden ambalajsız ekmek almamaları konusunda uyardı.

Ruhsatlı fırınların ekmek üretiminde hijyen kurallarına uyduğunu söyleyen Kolivar, sendikanın fırın çalışanlarının ekmeği poşetlerken kullanabilmesi için ürettiği pratik eldivenleri üyelerine dağıttığını belirtti. Kolivar, böylece tezgahtarın ekmeğe dokunmasının önüne geçmek istediklerini vurguladı.

Vatandaşların marketlerde sıcaklığını veya tazeliğini kontrol etmek için ekmeğe çıplak elle dokunduğunu dile getiren Kolivar, " Ekmek satışında, ürüne zarar vermeyen ve geri dönüşümü kolay kağıt ambalaj kullanılmalı. Ambalajlıekmek satılmalı" diye konuştu.

Kolivar, kağıt ambalajın avantajlarını şöyle anlattı:

"Kağıt ambalaj kullanılırsa ekmeğin bayatlama süresi 2 kat uzuyor. Günümüzde 24 saatte bayatlayan ekmek bu sayede 48 saatte bayatlıyor. Ekmeklerimizde rutubet oranı yüzde 38. Bu oran yüksek olduğu için üretiminde katkı olmazsa hemen yeşillenmeye başlar. Paket içerisindeki uzun ömürlü ekmekler mutlaka katkılı oluyor."

Kağıt ambalajın maliyetli olmadığını belirten Kolivar, "Bu ambalajların çok cüzi bir ücreti var ama iade alınacak 50-100 ekmeğin önüne geçeceği için daha fazla getirisi olacak" dedi.

Bayrampaşa'da 30 yıldan fazla süredir fırıncılık yapan Ali Türkoğlu da ekmekte az maya kullanmanın önemli olduğunu belirterek, hijyen kurallarına uyulmasının önemini vurguladı.

Türkoğlu, "Kaliteli bir ekmek en az 3 gün bayatlamaz. Hatta raf ömrü 5 güne kadar çıkabilir. Ancak günümüzdeki ekmekler soğuduğunda dökülmeye başlıyor. Ekmek yaparken çok maya ve kalitesiz unlar kullanılıyor" diye konuştu.

SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...