AK Parti İzmir'de seçim!

/ Kaynak: DHA
AK Parti İzmir'de seçim!

Politika Haberleri  / DHA

AK Parti İzmir'de dernek, vakıf ve sivil toplum kuruluşlarına "Kimleri milletvekili görmek istersiniz?" diye sordu.

İzmir'de başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte 6 bin dernekten 96 bin kişi davet edildi ancak seçime 9 bin kişi oy verdi.

Milletvkili adaylarını belirlerken ilk kez STK'lar için sandık kuran AK Parti, İzmir'e 6 in dernekten 96 bin kişiyi davet etti. İzmir İl Başkanlığı binasının üst katındaki Seçim Koordinayon Merkezi'nde (SKM) 15 sandık kurularak yapılan seçime 9 bin kişi katıldı. Katılımcılar üzerinde 1. bölge ve 2. bölge yazan iki ayrı pusulaya en fazla 13 kişinin adını yazarak tek zarfa koyup sandığa attı. Zarf sayısı ile imzalar karşılaştırıldı ve zarflar açılmadan mühürlü çuvallara kondu. Milletvekili aday adaylarının ilçelerden otobüsler kaldırdığı oylamaya 9 bin kişi katıldı.

AK Parti SKM İzmir İl Başkanı Musatfa Gedikoğlu, demokraside katılımcılığa verdikleri önemle STK'ların görüşlerini aldıklarını belirterek, "Seçime en büyük ilgiyi esnaf teşkilatı ve hemşehri dernekleri gösterdi. Ancak protestan işadamları derneği de geldi, kanarya sevenler derneği de. Bu da demokrasinin güzelliğini gösterir. Kullanılan oyları çuvalladık, seçim işlerinden sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Özgür Hızal ile birlikte kendi arabamla Genel Merkez'e teslim edeceğim. Oylar orada sayılacak, değerlendirilecek" dedi.

Politika
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...