Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Enbar'da 24 terörist öldürüldü

/ Kaynak: AA
Enbar'da 24 terörist öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın Enbar ve Diyala vilayetlerinde yaşanan şiddet olaylarında, 24 DAEŞ militanı öldürüldü.

AA muhabirine konuşan Amiriye Nahiyesi Meclisi Başkanı Şakir Mahmud el-İsavi, aşiret güçleri ile güvenlik güçlerinin, ağır silahların yer aldığı 10 araçlık konvoyla Enbar'a bağlı Felluce'nin Amiriye nahiyesine saldıran yaklaşık 50 DAEŞ militanını püskürttüğünü belirtti. İsavi, çatışmalarda 19 DAEŞ militanının hayatını kaybettiğini ve araçlarının da tahrip edildiğini söyledi.
Enbar Emniyet Müdürü Kazım Muhammed el-Fehdavi, güvenlik güçleri ve aşiret güçlerinin, DAEŞ'in Ramadi'ye batısındaki Temim ve Seramik bölgelerinden başlattığı saldırıları püskürttüğünü ifade etti. Fehdavi, olaylarda 5 teröristin öldüğünü ve DAEŞ'in geri çekilmek zorunda kaldığını kaydetti.
Öte yandan Diyala vilayetine bağlı Bakuba kentinin Katun Mahallesinde, bir aracın altına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 1 sivil öldü ve 1 kişi yaralandı.
Irak'ta, DAEŞ'in 10 Haziran 2014'de Musul'u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar ülkenin çeşitli kentlerinde halen devam ediyor.
Şii milislerin de içerisinde yer aldığı Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, DAEŞ'in elindeki bölgeleri geri almak için operasyonlar düzenliyor. ABD'nin öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...