Sakellaridis: 'Berlin'den memnun dönüyoruz'

/ Kaynak: AA
Sakellaridis: 'Berlin'den memnun dönüyoruz'

DÜNYA Haberleri  / AA

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Gavriil Sakellaridis, Başbakan Aleksis Çipras ile Almanya Başbakanı Angela Merkel görüşmesini 'olumlu' olarak değerlendirdi.

Başkent Atina'da özel bir televizyon programında konuşan Sözcü Sakellaridis, "Berlin'den memnun dönüyoruz. Başbakan Çipras, Berlin'de Yunan hükümetinin tezlerini dile getirerek ülkede son beş yılda hakim olan sosyal durumu, memorandumlardan kaynaklanmayan sorunları ve Almanya'dan talep edilen savaş tazminatı konusunu gündeme getirdi" diye konuştu.
Sakellaridis, Çipras ve Merkel'in bazı noktalarda "görüş birliğine" vardıklarını ve ele alınan konularda "yapıcı bir tartışmanın" yapıldığını da söyledi. Çipras ile Merkel arasında bir iletişim kanalının oluşturulduğunu da belirten Sakellaridis, Çipras'ın Berlin'e Merkel'den ekonomi ve mali destek talep etmeye gitmediğini vurguladı.
Yunanistan ana muhalefet partisi Yeni Demokrasi (ND) Sözcüsü Kostas Karagunis ise Başbakan Çipras'ın Berlin temaslarını değerlendirirken bu görüşmenin yeni bir şey getirmediğini öne sürdü. Karagunis, hükümetin kendi sorumluluğuyla ülkeyi getirdiği çıkmazdan çıkarması için elinden geleni yapması gerektiğini belirterek, "Çipras'ın Berlin ziyaretinden yeni bir şey çıkmadı" dedi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...