22 yıl yattı 'pardon' dediler

22 yıl yattı 'pardon' dediler

DÜNYA Haberleri

Maricopa Yüksek Mahkemesi pazartesi günü verdiği kararda Milke'nin yeniden yargılanmasını gerektirecek yeterli delil olmadığına hükmetti.

ABD'de 4 yaşındaki oğlunun vahşi şekilde öldürülmesi sebebiyle idama mahkûm edilen ve 22 sene hapis yatan Debra Jean Milke isimli kadın, 25 sene sonra hakkındaki tüm suçlamalardan beraat etti.
Arizona'da 22 sene idamı bekleyerek hapis yatan Milke, 2013'te hapisten çıkmıştı. Kadın hapisten çıksa da elektronik takip bileziğiyle kontrol altında tutuluyordu ve yeniden yargılama ihtimaliyle karşı karşıyaydı. nbsp;Maricopa Yüksek Mahkemesi pazartesi günü verdiği kararda Milke'nin yeniden yargılanmasını gerektirecek yeterli delil olmadığına hükmetti. Hakim Rosa Mroz, elektronik bileziğin de çıkarılmasına karar verdi ve davayı kapattı. 51 yaşındaki Milke, kararı avukatına sarılarak kutlarken mahkeme çıkışında da sevinçten ağladı. Milke, Phoenix polis dedektifi Armando Saldate'nin, cinayeti itiraf ettiğine dair iddiaları üzerine mahkûm edilmişti. İtirafla ilgili herhangi bir kayıt olmadığı ve Saldate'nin meslekî geçmişinin de yalanlar üzerine kurulduğu ifade edildi.
Milke, yargılanması sırasında işlenen hukuk ihlalleri sebebiyle Phoenix polisi, Maricopa ilçesi, birkaç yetkili ve savcı hakkında dava açtı.
Milke'nin birlikte yaşadığı James Styers, Aralık 1989'da Roger Scott isimli arkadaşıyla birlikte Christopher isimli çocuğu çöle götürmüş, arkadan 3 el kafasına ateş ederek öldürmüştü. 2 adam da idamı bekliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...