Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şike skandalına zaman aşımı!

/ Kaynak: AA
Şike skandalına zaman aşımı!

SPOR Haberleri  / AA

İtalyan Yargıtayı, "Calciopoli" skandalına yönelik yargılamanın zaman aşımına uğradığına hükmetti.

İtalyan Yargıtayı, İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 2005-2006 sezonunda yaşanan şike olaylarıyla ilgili açılan "Calciopoli" soruşturmasına yönelik adli yargılamanın zaman aşımına uğradığına hükmetti.


Serie A'nın 2005-2006 sezonu sonunda dönemin Juventus Genel Direktörü Luciano Moggi ile kulüp yöneticisi Antonio Giraudo'nun, bazı hakemler ve hakem atama kurulu başkanı Pierluigi Pairetto ile yaptığı telefon görüşmelerinin basına sızmasıyla ortaya çıkan "Calciopoli" skandalına dair Yargıtay'a taşınan süreç, üçüncü ceza dairesinin verdiği zaman aşımı kararıyla sonlandı.


Karar doğrultusunda, haklarında daha önce spor hukukuna göre spordan men cezası verilen, adli hukukta ise çeşitli yıllarda hapis cezasına çarptırılan Moggi ve Giraudo'nun dosyaları zaman aşımına uğradı.


İtalyan basınına yansıyan haberlerde, Moggi ve Giraudo'nun beraat etmedikleri vurgulandı ve iki ismin dosyalarının zaman aşımına uğradığı ama haklarındaki suçlamaların sabit olduğu ifade edildi.


Zaman aşımı kararını değerlendiren Moggi, "9 yıl boyunca şakalaştık. Süreç hiçbir sonuca ulaşmadı, sadece masrafları oldu. Şampiyona, kuralar, her şey kurallara uygundu" yorumunu yaptı.


Moggi ve Giraudo için daha önce verilen hapis cezalarının zaman aşımına uğradığına hükmeden yüksek mahkeme, hakem Massimo De Santis'in 10 aylık hapis cezasını ise onadı. De Santis'in cezası onanan tek hakem olması sebebiyle kararı ayrımcılık olarak nitelediği belirtildi.


İtalyan basını ayrıca Calciopoli sürecinin zaman aşımına uğradığına hükmeden yüksek mahkemenin gerekçeli kararını bekleyen Juventus Kulübü'nün, soruşturma gerekçesiyle elinden alınan 2004-2005 ve 2005-2006 sezonu şampiyonlukların iadesi için talepte bulunabileceğini de öne sürdü.


Serie A'da 5 yıl önce patlak veren "Calciopoli" skandalında, başını Juventus'un çektiği Milan, Lazio, Fiorentina, Reggina gibi takımların menajerler ve hakemler aracılığıyla şike organizasyonuna giriştikleri İtalyan polisince ortaya çıkarılmıştı. Skandal sonrası Juventus'un 2 şampiyonluğu silinmiş, siyah-beyazlı ekip bir alt lig olan Serie B'ye düşürülmüştü. Juventus ile küme düşme cezası verilen Lazio ve Fiorentina ise yapılan itirazlar sonucu puan silme cezası almıştı.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...