Arda Turan'ın hayalleri suya düştü!

Arda Turan'ın hayalleri suya düştü!

SPOR Haberleri

Atletico Madrid'den sonra Premier Lig'e gitmesine kesin gözüyle bakılan Arda Turan'ın bu planı suya düştü.

Atletico Madrid'den sonra İngiltere Premier Ligi'ne gitmesine kesin gözüyle bakılan Arda Turan'ın bu planı suya düştü. Zira, yabancı futbolcu kriterlerini değiştiren İngiltere Futbol Federasyonu, FIFA sıralamasında ilk 50 dışında yer alan ülkelerin futbolcularının transferlerini neredeyse tamamen yasakladı. Türkiye ise bu klasmanda 56. sırada.

İngiltere Futbol Federasyonu, özellikle Premier League'de giderek artan yabancı hegemonyasını kırmak için harekete geçti. Federasyon, Lig'de daha fazla İngiliz oyuncunun şans bulabilmesi için geniş kapsamlı bir planı hayata geçirmeye hazırlanıyor.

"AB VATANDAŞI FUTBOLCULARIN SAYISI AZALACAK"
Kendi yıldızlarını yetiştirmek için bir planlama yaptıklarını söyleyen İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı Greg Dyke (üstte), Premier League Kulüplerini de teşvik etmek için harekete geçti. 1 Mayıs itibariyle yürürlüğe girecek kurallarla birlikte ülkede futbol oynayan AB ülkesi vatandaşlarının sayısını azaltmak isteyen Dyke, şu anda %35 olan bu sayıyı önümüzdeki 5 yıl içinde en fazla %40 seviyesine çıkarmak istiyor.

"BÜTÜN KULÜPLER HARRY KANE'İ ÖRNEK ALMALI
Şu anda 25 kişilik kadrolarda yer alan 17 olan AB oyuncu sayısının 13'e düşürülmesini ve bu açığı kendi yetiştirdikleri futbolcularla kapatmanın doğru olduğunu düşünen Dyke, bu sezon Tottenham formasıyla 29 gol atan ve İngiliz Milli Takımı'na yükselen Harry Kane'i (üstte) örnek olarak kullanmayı amaçlıyor. Kulüplere giderek onları bu konu üzerinde ikna etmeye çalışacaklarını da söyleyen Greg Dyke, ilk sorularının ise "Altyapınızda Harry Kane olup olmadığına emin misiniz?" olacağını söyledi. Bu müzakerelerin sonuç vereceğine inandığını da belirten Dyke, "bir bakmışsınız bir İngiliz çocuğu çıkıp ligin en golcüsü olabiliyor" diye konuştu.

YABANCI FUTBOLCU KRİTERLERİ TAMAMEN DEĞİŞTİRİLDİ
İngiltere'de yabancı futbolcu çalışma izni kriterini değiştiren bu uygulamayla nbsp; Avrupa Birliği dışından gelecek oyuncular ilk 50 FIFA ülkesinden olmak zorunda. Son iki senede maçların %75'inde oynama kuralı da yeni planlamayla birlikte değiştirildi. Federasyon referans süresini de 1 yıla düşürdü. Buna göre çalışma izin alabilmek için milli takım maçlarında forma giymiş olma şartı şöyle:

FIFA sıralamasında

1-10 arasında yer alanlar en az %30,
11-20 en az %45,
21-30 en az %60,
31-50 en az %75 olmak zorunda.

ÖZEL İZİN BAŞVURULARININ 3'TE 1'İ REDDEDİLECEK
Bu kural istisnai durumları da kapsamına alırken, daha önce kritere uymayanlar için başvuruların %80'i kabul ediliyordu. Yeni kuralla bu başvuruların 3'te 1'i reddedilecek. Sadece milli takım bazında değil hem lig hem de Avrupa'daki temsil açısından da durumu değerlendiren Dyke, "Şampiyonlar Ligi gruplarında bu sezon sadece 23 İngiliz oynadı. Ancak 78 İspanyol, 55 Alman ve 51 Brezilyalı gruplarda temsil edildi. Bu rakamı artırmalıyız" dedi.

İSTATİSTİKLER
1- Chelsea, Manchester City, Manchester United ve Liverpool'un ilk 11'lerinde geçen yıl İngilizlerin oranı: %22 (Bir önceki yıla göre %6 düşüş var)
2- Federasyon 2020 yılında 25 kişilik kadroda izin verilen 18 İngiltere'de yetişmemiş oyuncu kotasını 13'e düşürecek.
3- 21 yaş altı oyuncular için 1, üstündekiler için son 2 yıldaki milli maç sayıları referans alınacak.
4- Ligin genelinde İngiliz oyuncu sayılarında %32'den %35'e yükselen bir artış elde edildi. Ancak bu Burnley gibi takımların kadro yapısından kaynaklanıyor.
5- Türkiye FİFA sıralamasında 56. sırada yani şu anda Arda Turan ve diğer Türk futbolcular yeni kuralla birlikte İngiltere'de çalışma izni alamıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...