Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uludere'de katırlara infaz!

Uludere'de katırlara infaz!

GÜNDEM Haberleri

Şırnak Uludere'de 9 katırın mahkeme kararıyla jandarma tarafından infaz edilmesine tepki gösteren köylüler sınıra yürüdü.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde kaçakçılığa gittikleri için 9'dan fazla katır jandarma tarafından vurularak öldürüldü. Sınır kaçakçılığında kullanıldığı gerekçesiyle İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün 57 katır için mahkemeden itlaf talebinin ardından katırların öldürülmesi köylülerin tepkilere neden oldu.

Köy sakinleri, Salatalık Pınarı Yaylası'nda kaçakçılıkta kullandıkları katırların öldürülmesi nedeniyle köyün giriş ve çıkışına barikatlar kurarak tepki gösterirken, yalnızca ambulansların geçişlerine izin verildi.

Uludere'de katırlara infaz!

Vatandaşlardan Cezmi Sezgin Ürgen, "Bu hayvanlar sınır kaçakçılığına gidip geliyorlar diye öldürüyorlar. Bu katırları öldürerek bu kaçakçılığın önüne geçilemez" dedi.

HDP'Lİ VEKİL DE TEPKİ GÖSTERDİ
HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, "Roboski olayı halkımızın yüreğinden kapanmayan ve kapanmayacak bir yaradır. Böyle bir yaramız varken hala devlet hayvanlarımızın canına kastediyorsa, bu sineye çekilecek bir durum değil" dedi.

Uludere'de katırlara infaz!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...