Banvit Paris ekibini devirdi, yarı finale uçtu

Banvit Paris ekibini devirdi, yarı finale uçtu

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Eurocup çeyrek final maçında Banvit Paris Levallois'i devirerek adını yarı finale yazdırdı

Banvit Eurocup Çeyrek Final ikinci maçında deplasmandaki ilk maçta 67-65 yenildiği Fransa'nın güçlü ekiplerinden Paris Levalloıs'u bugün konuk ettiği müsabakada 4 sayı farkla 75-71 yenerek adını yarı finale yazdırdı. Oyuna hızlı başlayan Banvit Davis'in basketiyle başladı. Rowland, Mejıa, Simmons ve Dregıcevic'in basketlerine Paris Levallois Onıangue ile cevap verince bitime 3.50 dakika kala Banvit'in 12-2 üstünlüğüyle geçildi. Banvit'in baskısı altında geçen ilk periyot Banvit'in 17-8 üstünlüğüyle bitti.


İkinci periyoda Banvit Veremeenko'nun ters turnikesiyle başladı: 19-8. Hemen ardından Rowland'ın asistini değerlendiren Can Mutaf farkı 10 sayıya çıkardı: 21-11. Karşılaşmanın 15'inci dakikası Banvit'in 25-20 üstünlüğüyle geçildi. Devrenin bitimine 2.30 dakika kala konuk ekip Green'in faul atışlarını ancak Sane'nin dış atıştan basketi Green de faul atışları sonunda skor farkı 1 sayıya indi: 31-30. Devre Ford'un smaç basketinden sonra Banvit'in 34-32 üstünlüğüyle bitti.


Üçüncü periyoda Banvit Rowland'ın dış atıştan basketiyle başladı: 37-32. İlk dakikalarında her iki ekipte top kaybı yaptıktan sonra konuk ekibin sert savunmasını aşamayan Banvit skor üretmekte zorlandı. Paris Levallois ilk basketini 23 dakikada Green ile buldu: 37-34. Savunmada boş bırakılan Onıangue dış atıştan skoru eşitledi: 37-37 Giderek sertleşen karşılaşmada karşılıklı basketlerden sonra periyodun bitimine 2 saniye kala Chrıstmas'ın faul atışları skoru belirledi: 49-45


Dördüncü periyotun ilk hücumunda Paris Levallois'in top kaybını iyi değerlendiren Banvit Şafak'ın dış atışından basketiyle umutlandı: 52-45. Chırıstmas'ın turnikesine Dragıcevic cevap verdi: 54-50. Paris Levallois'i elemek için 3 farklı bir galibiyete ihtiyacı olan Banvit hücumlarını çoğaltırken konuk ekip de savunmasını sertleştirdi. Banvit karşılaşmanın bitimine 3.44 dakika kala Rowland'ın 2 sayılık faul atışlarından sonra 61-56 önde girdi. Nefeslerin tutulduğu karşılaşmanın son 30 saniyesine Mejia'nın 2 sayılık basketinden sonra 70-62 üstünlükle giren Banvit ve çok değerli basketler kazandı. Chrıstmas'ın 3 sayılık basketinden sonra Paris Levallois sık sık taktik faullarine baş vurdu. 2 saniye kala Mejia'nın attığı 2 sayılık faul atışlarından sonra Banvit karşılaşmadan 75-71 galibiyetle ayrıldı yarı finale kaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...