Düşen uçaktaki Türk yolcunun kimliği belli oldu

Düşen uçaktaki Türk yolcunun kimliği belli oldu

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Avrupa'yı yasa boğan uçak kazasının detayları belli oldukça, Türkiye'ye acı haberler de gelmeye başladı.

Barcelona-Düsseldorf seferini yapan Airbus A320 tipi uçaktaki Türk yolculardan birinin kimliği belli oldu. İHA'nın haberine göre, Germanwings uçağındaki yolculardan 36 yaşındaki Gülizar Çelik isimli Türk vatandaşının İstanbullu ve evli olduğu bilgisine ulaşıldı.


Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama


Türkiye Dışişleri Bakanlığı, uçakta 39 Türk'ün bulunduğu yönündeki iddianın doğru olmadığını açıkladı. Açıklamada, düşen uçakta sadece Almanya doğumlu bir Türk vatandaşının olduğu bilgisine yer verilirken başka Türk vatandaşı olup olmadığının araştırıldığı belirtildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'daki uçak kazasında, vatandaşlıktan çıkarılan 50 yaşındaki Muradiye Lohman adında bir kadının hayatını kaybettiğini söyledi.


Çavuşoğlu, Polonya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Grzegorz Schetyna'nın katılımıyla, Polonyalı ve Türk iş dünyası temsilcilerine verilen gala yemeğinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Çavuşoğlu, Fransa'da düşen uçakta 39 Türk yolcu bulunduğuna ilişkin sorulara, "Vatandaşlıktan çıkarılan 50 yaşındaki Muradiye Lohman adında bir kadın hayatını kaybetti. Evlenmeden önceki soyadı Çelik olan Muradiye adında bir soydaşımızın olduğunu tespit ettik. Yolcu listesini kontrol ettik. Bir de Yasmin adında bir yolcu var ama Türk olup olmadığını bilmiyoruz" şeklinde cevapladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...