Düşen uçağın uzun süredir tamir için beklediği iddia edildi

/ Kaynak: DHA
Düşen uçağın uzun süredir tamir için beklediği iddia edildi

DÜNYA Haberleri  / DHA

Barcelona'dan kalkarak Düsseldorf'a giderken Fransa Alpleri'ne düşen uçağın uzun süredir tamir için beklediği iddia edildi

Alman uçak şirketi Germanwings'in Barselona-Düsseldorf 4U9525 kodlu seferi için 144 yolcusu ve 6 mürettebatı ile havalanan Airbus A320 tipi uçağın Fransa'da düşmesi, Germanwings mürettebatında şok etkisine neden oldu. Bazı mürettebatın nbsp;uçmak istememesi nedeniyle 30'u aşkın Germanwings uçuşu iptal edildi. Bu arada Die Zeit gazetesi, düşen Airbus A320 tipi uçağın teknik bir problem nbsp;nedeniyle uzun süre tamir için beklediğini yazdı.
nbsp;
Die Zeit gazetesinin bildirdiğine göre, Düsseldorf nbsp;havaalanından yapılacak Germanwings'in Paris, Hamburg, London, Madrid ve Stockholm uçuşları iptal edildi. Aynı şekilde nbsp;Köln'den London, Milan ve Zürich uçuşları da yapılmadı. Leipzig, Stuttgart ve Berlin havaalanlarından yapılması gereken nbsp;Germanwings nbsp;uçuşları iptal edildi.
nbsp;
Bu arada Die Zeit gazetesi, düşen Airbus A320 tipi uçağın teknik bir problem nbsp;nedeniyle uzun süre tamir için beklediğini yazdı. Lufthansa'dan yapılan açıklamada ise, nbsp;tekerleklerin açılması sırasında kapaklarda bir sorun olduğu, ancak bunun güvenlik açısından tehlike oluşturmadığı sadece gürültü yaptığı ve tamirinin de rutin olarak zamanında yapıldığı kaydedildi.
nbsp;
Germanwings'in ortak şirketi olan Lufthansa Hava Yolları'nın Basın Sözcüsü Florian Grenzdörfer ile Düsseldorf Havalimanı Basın Sözcüsü Thomas Kötter, akşam saatlerinde havalimanında basın toplantısı düzenledi.
nbsp;
Düsseldorf Havalimanı Basın Sözcüsü Thomas Kötter, biz buraya gelen yolcu yakınlarına elimizden gelen yardımı yapıyoruz, evlerine dönemeyenlere otellerde yer ayarlıyoruz" dedi.
nbsp;
Lufthansa Hava Yolları'nın Basın Sözcüsü Florian Grenzdörfer, "Kazanın teknik bir sorundan mı, yoksa pilotaj hatasından mı olduğuna dair henüz bir bilgimiz yok. Bunlar daha sonra öğrenilecek bilgiler. Uçakta bulunan yolcuların tamamının hangi uyruktan olduğuna yönelik kesin tespitler elimizde olmadığı için, bunları açıklıyamıyoruz. Ailelerle görüşerek, yolcuların hangi uyruklardan olduğunu ve isimlerini ancak açıklayabiliriz" dedi.
nbsp;
"Düsseldorf'a gelen ailelerle yakından ilgileniyoruz, konaklama yerleri ayarlıyoruz, evlerine dönmek isteyenlere tren yolculuğu için bilet temin ediyoruz" diyen Florian Grenzdörfer, "Kaza sonrası pilotlar uçmak istemedi için, 7'si Düsseldorf'tan olmak üzere diğer havalimanlarıyla beraber 30'u aşkın uçuş iptal edildi. Bu karar tamamen pilotların kişisel kararı, biz buna birşey yapamayız, ancak bilet alan yolcuları, diğer şirketlere yönlendirmede yardımcı olabiliriz" açıklamasını yaptı.

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...