'AB sürecinin devamına gerçekten ihtiyacımız var'

'AB sürecinin devamına gerçekten ihtiyacımız var'

GÜNDEM Haberleri

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Adana'da "AB'ye üyelik süreci ve Türkiye'nin yeni AB stratejisi" konulu sivil toplumla diyalog toplantısına katıldı.

Geçtiğimiz günlerde vefat eden yazar Yaşar Kemal'i anarak sözlerine başlayan Volkan Bozkır, halk arasında Çukurova'nın "Adam eksen biter" diye ifade edildiğini belirterek, şunları söyledi: "O bereketli topraklardan çok büyük insan ve doğa dostunu yeşerttiniz, büyüttünüz. O da bu topraklara olan borcunu, bütün dünyaya anlatarak bir anlamda ülkemizi, bu bölgeyi tanıtmakla ödedi. Türkiye'nin imajını dünya üzerinde Yaşar Kemal'in sözlerinden daha güzel bir şekilde etkileyecek bir strateji bulmak zor." Daha sonra AB sürecine değinen Bakan Bozkır, "Yıllardır sürecin devam için uğraşanlardan biriyim. Türkiye'nin seviyesini artırmak, daha güzel bir ülke haline gelmesini sağlamak, çocuklarımızın daha iyi bir yerde yaşamasını sağlamak bakımından bu sürecin devamına gerçekten ihtiyacımız var" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...