47 bin öğretmene kadro müjdesi! Torbada yeni haklar...

47 bin öğretmene kadro müjdesi! Torbada yeni haklar...

GÜNDEM Haberleri

'Torba Kanun'un 7 maddesi daha Meclis'te kabul edildi. Torba evlenecek çiftlere çeyiz yardımı, konut desteği, öğretmen kadrosu ihdasını da içine alıyor.

Evlenecek çiftlere çeyiz yardımı, konut desteği, öğretmen kadrosu ihdası gibi vatandaşı sevdirecek birçok değişikliği içine alan "Torba Kanun"un 7 maddesi daha Meclis'te kabul edildi. Kabul edilen maddelere göre kamuya yapılacak toplam atama 73 bin 600-77 bin 600'e çıkarıldı. MEB'deki öğretmen açığı için de 47 bin kadro ihdas edildi. Açılan kadroların 35 binine bu yıl öğretmen tayin edilecek. Bunun yanında Milli Eğitim Bakanlığı'na ait diğer hizmet sınıfları kadrolarından 2 bin 320 adedine de atama yapılacak. Ayrıca Vergi Usul Kanunu'na eklenen fıkra ile elektronik ortamda tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen 5. günün sonunda yapılmış sayılacak. Yoklama faaliyetleri elektronik ortamda da yürütülebilecek ve yoklama fişleri elektronik ortamda da oluşturulabilecek. Ve de TRT'nin her türlü program, haber, yapım ve yayınlarla ilgili olarak Anadolu Ajansı Türk Anonim Şirketi'nden yapacağı mal ve hizmet alımları, Kamu İhale Kanunu çerçevesi dışında olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...