Davutoğlu: Uzay teknolojisini geliştirmek zorundayız

Davutoğlu: Uzay teknolojisini geliştirmek zorundayız

GÜNDEM Haberleri

Davutoğlu, dün Konya'nın Karapınar ilçesinde Milli Savunma Bakanlığı Atış Test ve Değerlendirme Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün memleketi Konya'nın Karapınar ilçesinde Milli Savunma Bakanlığı Atış Test ve Değerlendirme Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Burada konuşan Başbakan Davutoğlu, son 12 yıl içinde Türkiye'nin önemli bir savunma sanayi ülkesi haline geldiğini söyledi. "Savunma sanayimiz istikbalimizin teminatıdır" diyen Davutoğlu şöyle konuştu: "Çevremizdeki istikrarsızlık bize açıkça gösterdi ki, Türkiye, füze teknolojisini, uzay teknolojisini geliştirmek durumundadır. Eğer önümüzdeki 100 yılda, bekamızı teminat altına alacaksak, füze ve uzay teknolojisinde dünyanın en önemli altyapılarından birine sahip olmak durumdayız. En yakın sürede uzay ajansı yasasını da, meclisimize sevk etme konusunda kararlıyız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...