616 kişi 'paralel puan'la memur olmuş

616 kişi 'paralel puan'la memur olmuş

GÜNDEM Haberleri

Paralel örgütün soruları çaldığı 2010 KPSS'yle 616 adamını kamuda işe başlattığı ortaya çıktı

KPSS soruşturması kapsamında önceki gün başlatılan operasyonda ayrıntılar netleşmeye başladı. Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın talimatıyla başlatılan operasyonda gözaltına alınan 64 kişiden 2'si hamile olduğu için 1'i de bebek emzirdiği için serbest bırakıldı. Başsavcılık, hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkarılan 82 kişiden yaklaşık 10'unun yurt dışında olduğunu tespit etti. Savcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre, 3 bin 227 şüpheliden 616'sı, soruşturma konusu olan 2010 KPSS'den aldıkları puanlarla memuriyete başladı ve hala çalışıyor. Soruşturma kapsamında 1 numaralı zanlısının Fethullah Gülen olduğu iddia edildi ancak Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak bu yöndeki sorular karşısında "Şu an öyle bir düşüncemiz yok" diye konuştu.

ÖĞRETMEN SAVCIYI TEHDİT ETMİŞ

2010 KPSS'de soruların sızdırıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturmanın savcısı Yücel Erkman çocukları ile tehdit edilmişti. Savcı Erkman suç duyurusunda bulununca soruşturma başlatılmıştı. Bu kapsamda dün 3 kişi yakalandı. Erkman'ı tehdit edenlerden birinin Ankara Etimesgut'ta öğretmenlik yapan N.Ö. olduğu belirtildi. Savcılık N.Ö.'nün 'paralel yapı'yla bağlantıları olduğu yönünde bulgulara ulaştı.
Öte yandan, soruşturma kapsamında hakkında arama kararı bulunan şüphelilerden bir akademisyen ile bir öğretmen İzmir'de, bir öğretmen ve bir kamu görevlisi de Kayseri'de gözaltına alındı. Dört şüpheli işlemlerinin ardından, soruşturmanın yürütüldüğü Ankara'ya gönderildi. nbsp;
EBRU KARATOSUN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...