Gwoza'da çok sayıda kadın terör örgütü tarafından alıkonuldu!

Gwoza'da çok sayıda kadın terör örgütü tarafından alıkonuldu!

DÜNYA Haberleri

Nijerya'nın kuzeydoğusunda bulunan Borno eyaletinin Gwoza kentinde Boko Haram'ın çok sayıda kadını alıkoyduğu bildirildi.

Örgütün geçen yıl ele geçirdiği Gwoza'dan kaçan Mairo Muhammed, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentteki evlerde çok sayıda kadının hapis tutulduğunu söyledi.
"Aylarca bu evlerde kaldık, bazen evler arasında kadınları değiş tokuş ediyorlardı" diyen Muhammed, geçen hafta tutuldukları evin duvarının patlama nedeniyle yıkılması üzerine evdeki kadınların bazılarıyla kaçtıklarını ifade etti.
Patlamada iki kadının öldüğünü belirten Mairo Muhammed, kentten kaçarak kendilerini Yola'ya ulaştıracak birini bulana kadar kilometrelerce yürüdüklerini söyledi. Yola sakinlerinin kendilerine tedavi görmeleri için yardımcı olduğunu ve 5 gün hastanede kaldıklarını anlatan Muhammed, Boko Haram militanlarından örgütün Gwoza'da 75 kadar erkeği öldürdüğünü duyduğunu kaydetti.
İsmini vermek istemeyen askeri bir yetkili, AA muhabirine, Boko Haram'ın geçen haftadan beri Gwoza'da çok sayıda sivili öldürdüğünü aktardı.
Boko Haram militanları, Nijerya-Kamerun sınırındaki Gwoza kentini geçen yıl ağustos ayında ele geçirmişti.
Nijerya ordusu, geçen hafta, güvenlik güçlerinin Gwoza hariç 15 kenti Boko Haram militanlarından temizlediğini açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...